roterende banner

woensdag 16 december 2020

Geen schaken 18 december

Door de nieuwe maatregelen gaat het schaken aanstaande vrijdag helaas niet door. Gezien deze maatregelen in ieder geval tot en met 19 januari van kracht zijn, kunnen we met een beetje geluk op zijn vroegst 22 januari weer beginnen. Daarover zullen we t.z.t. weer berichten.

Mocht er behoefte zijn aan een tijdelijke online competitie laat het hieronder weten.

Voor nu fijne feestdagen en op naar een beter schaakjaar!


--- Michiel

16 opmerkingen:

  1. Johan schrijft:
    We mogen schaken van het bisdom die alle regels bestudeerd heeft. Het is wat misschien wat curieus. Het kan er mee te maken hebben dat schaken officieel geen sport is en dat het een gebedshuis betreft. Het is aan de ENPS ' er of hij/zij/x wil komen of niet. Ik heb de kerk laten weten dat wij er vrijdag zijn. De zaal is gehuurd voor die avond.

    Wie heeft er nu besloten om niet te schaken vrijdag?

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja Martin ,Johan mailde mij meteen ,dat de kerk het goed vond maar uiteraard hoort ook de rest van het bestuur het te weten ( Ik maak geen deel uit van het bestuur) maar Johan zette het meteen op de site in zijn enthousiasme ,een beetje voorbarig ,hij had beter eerst kunnen overleggen enfin jammer want ook ik had liever dat er geschaakt werd ,was toch de laatste dag van het jaar .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Bert, dus het bestuur heeft het besloten? Heel vreemd. Mensen kunnen toch zelf een afweging maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het bestuur heeft dit besloten. En het is toch ook heel normaal dat het bestuur hier over gaat? Ik maak ook geen deel uit van het bestuur, maar ik vind het niet meer dan logisch dat ENPS de lockdown niet negeert. Jammer is het wel natuurlijk, ik had ook liever wel geschaakt. Maar er is zo ontzettend veel jammer deze dagen!

      Niek

      Verwijderen
  4. Wie zit er nu in het bestuur en wie daarvan schaakte daarvan op vrijdagavond?
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik was gisteren druk en lees nu pas alle berichten. Ik kan zelf niet schaken vrijdag maar het lijkt me prima als er geschaakt wordt als dat mag

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe is de situatie nu? Gaan we toch, voor degene die willen, schaken?
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt mij niet verstandig beste Martin ,het besluit is genomen ,klaar af had ook liever geschaakt maar er was al eerder controverse in het bestuur ,toen kwam Bas tijdelijk niet meer ,rest van het bestuur wilde wel doorspelen ,nu vond de meerderheid dat we echt niet anders kunnen dan tijdelijk stoppen ,behalve die Corona crisis kunnen wij er ook echt geen bestuurscrisis bij hebben !! Dus Beste Bestuur voortaan alle neuzen de zelfde kant op !Het belang van de club gaat voor alles 🤩😍😍

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb me inmiddels in de materie verdiept en ik vind de situatie mbt de regels van de overheid in onze situatie dermate onduidelijk dat ik adviseer om niet te spelen hoewel we misschien volgens de letter van de wet zouden mogen spelen. Geen risico.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zou hgt heel raar vinden als we met alle maatregelen die nu (niet ten onrechte) van kracht zijn gewoon zouden gaan schaken. Sta helemaal achter het besluit van het bestuur. Jammer maar er zijn nu veel zaken jammer, maar kennelijk onvermijdelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ter aanvulling, als club hebben we een verantwoordelijkheid. Het staat iedereen vrij om iets te organiseren (binnen de huidige regels ;) ), maar als ENPS kunnen we niet anders dan tijdelijk stoppen. Ter herinnering, we hebben ook eerder de competitie moeten stilleggen en zijn over het algemeen doorgegaan tot zover we konden.
    In alle openheid, als bestuur hebben we het besluit inderdaad genomen voordat alle bestuursleden hadden gereageerd, maar mijn inziens was er geen ander besluit mogelijk. Ten behoeve van snelle duidelijkheid heb ik dit bericht gisteren gepubliceerd.
    Laten we hopen dat we gauw weer kunnen spelen want ik vind het ook heel jammer natuurlijk. Ik kijk uit naar volgend jaar en misschien een toernooitje online.

    Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo geliefde schaakvrienden & vriendinnen,

      Ik heb naar aanleiding van het bovenstaande wel een paar vragen/opmerkingen:
      1. Wie spreekt er nu namens het bestuur? Beetje wonderlijk dat 'het bestuur het besluit genomen heeft voordat alle bestuursleden hadden gereageerd'. Met dat soort dingen hoef je bij een rechter niet aan te komen. Let wel: ik trek de goede intenties niet in twijfel.
      2. Het kabinet blinkt helaas niet uit in goede communicatie, maar ik denk dat het echt niet de bedoeling is dat we live schaken, volgens mij kan de anderhalve meter ook amper in acht worden genomen. Ik zie dat ook bij mijn werk, waar ik al meer dan 10 maanden niet kom en me soms afvraag: wat DOET iedereen daar? Het merendeel kan gewoon thuis werken. Nu worden basisschool kinderen gestraft omdat paps en mans zich niet kunnen gedragen.
      3. Ik hou mezelf redelijk strak aan de regels, mijn zoons komen hier niet binnen, geen traditionele gourmet, ik ben met de Kerstdagen en op Oudejaarsavond alleen, omdat andere mensen het voor mij verkloten.

      WANNEER VALT HET KWARTJE EENS??

      Groeten, Daan

      Verwijderen
    2. In Nederland vielen er vanaf maart 2020 tot heden 17 dec 2020 + 12.000 Corona doden en waren er + 75.000 besmettingen ,hoe ging dat in Taiwan ( inwoners 23 miljoen ) 3 doden en 175 besmettingen ,terwijl Taiwan dicht bij de haard van die uitbraak ligt ( Wuhan) Wat doen die Taiwanezen anders ( beter) dan wij hier ? In 2005 was er een grote Sars uitbraak in Taiwan ,daar vielen duizenden doden ,Taiwan heeft er lessen uitgetrokken en ging zich wapenen tegen een nieuwe pandemie ,bij hun is het kwartje dus wel gevallen !😎

      Verwijderen
    3. Wat betreft punt 2 en 3 daan. Misschien moeten we we in de hal van schiphol gaan spelen of een vliegtuig afhuren. Daar hoef je niet te voldoen aan de 1,5 m regel. Het lijkt er toch sterk op dat hoe meer geld het kost hoe minder dodelijk het virus is , volgens dit kabinet.

      Verwijderen
    4. We gaan gewoon met de Kerstdagen en oudejaarsavond met al die schakers naar Daan toe ,want die zit alleen thuis 🤔 ,Roeland drinkt suikervrije cola ,Johan likeur 43 ,Ik alleen bier & Rum ,Micha,Maarten en Michiel bier en jonge jenever enfin volledig lijstje krijg je nog Daan ,kun je die drankjes tijdig in huis halen ,wat lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken met wat Zalm en kaviaar zijn wij tevreden 😁 wij zijn niet zo moeilijk .

      Verwijderen
  11. 'is jammer, nu ik net glorieus C-Champion had kunnen worden, maar ik denk dat we inderdaad beter even geen fysieke clubavond kunnen houden. Ondanks alles allemaal prettige feestdagen en een gezond nieuwjaar gewenst.
    Hopelijk tot ergens in januari, groet,
    Victor

    BeantwoordenVerwijderen