roterende banner

donderdag 31 januari 2019

ENPS 1 breekt de ban

Ons eerste won eindelijk een match in de hoofdklasse. We wonnen van Amstel 2. Hun tweede team dus, dat doet vermoeden dat ze daar ook nog een eerste team hebben rondlopen. Dat klopt, maar dat eerste is wel volledig identiek aan hun tweede! Rare praktijken, nu de KNSB- en de SGA-competitie gescheiden zijn en je met beide mee mag doen. Kennelijk is het ook weer niet helemáál gescheiden omdat je je teamnrs wel moet doortellen.

Amstel uit, het is toch altijd weer verder dan je denkt. Sneeuwstormen en communicatiestoornissen trotserend kwam de helft van onze delegatie pas om 20:15 aan in Uithoorn.

Wij misten twee basisspelers, maar ook Amstel miste er twee, dus we begonnen vanaf de start aan een gelijkwaardige strijd. De invallers werden precies níet aan elkaar gekoppeld. Jildo en Bas van ENPS 2 speelden tegen basisspelers Kok en Geertsema, en bij ons mochten Kees en Ardin tegen twee heren uit Amstel 3. Ónze invallers deden het beter: ze scoorden 50% terwijl de Amstelinvallers met 0 uit 2 achter bleven.

Maar ook in de bovenste helft scoorden we goed. Peter maakte remise tegen een 2100 speler, maar had wel de hele partij het betere spel. Tom verloor ongelukkig, hij stond beter maar deed een fatale foute zet. Verliezende schakers claimen altijd dat ze eigenlijk ziek zijn, hoor je vaak. In dit geval klopt het echt, direct na Wijk aan Zee werd Tom door een verkoudheid geveld, en hij was er niet best aan toe.

De twee topprestaties kwamen voor rekening van Steve en Francisco. Ze speelden geweldige partijen. Ik weet zeker dat Francisco hem nog stuurt, maar hieronder alvast die van Steve.


3 opmerkingen: