roterende banner

dinsdag 26 september 2017

7 of 9 ronden, dat is de kwestie

“In de vierde klasse, waarin ENPS 6 uitkomt, doen tien teams mee, en er zijn desondanks maar zeven speelronden. Als er 10 teams uitkomen zou je 9 ronden verwachten. Kennelijk is er een foutje gemaakt” schreef ik in een vorig artikeltje. Kees (captain van het zesde) belde Jasper Boonstra, de wedstrijdleider van de SGA.

Jasper vertelde dat er maar 7 rondes zijn dit jaar. Meer passen er niet in. Bijzonder, het is dus geen volledige competitie. Theoretisch kan je dus alles winnen en niet kampioen zijn. Kees vraagt zich af hoe hij dit aan zijn team uit moet gaan leggen.

Voor de promotieklasse zou dit nooit worden geaccepteerd, waarom dan wel voor de 4e klasse? Het is een soort van niet serieus nemen. Jammer voor al de betrokkenen, onderdeel van het plezier is juist dat je je sport wél serieus kan nemen.

Is het niet tijd voor een officieel protest? Mij lijkt dat wel. Zeker als volgend jaar de SGA nog belangrijker wordt moet de competitie strakker worden neergezet. Het is natuurlijk zo dat het SGA-bestuur uit vrijwilligers bestaat, die vooral veel respect en lof verdienen. Maar ik denk dat er hier wel iets is blijven liggen. Er moeten toch op een of andere manier mogelijkheden te bedenken zijn om 9 ipv 7 ronden te organiseren.

Ik hoor graag jullie reactie. En heeft iemand contacten met besturen/wedstrijdleiders van andere clubs die meedoen in de vierde klasse? Ik ben ook benieuwd naar hun mening.

Ik hoor het graag,
Niek

5 opmerkingen:

 1. We spelen niet tegen de nummers 1 en 2 op de lijst, waaronder mega kanshebber voor de titel caissa 10.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou nog wel eens voordelig kunnen uitpakken....
  Maar leuk is het zeker niet.
  Kunnen de teamcaptains niet onderling nog de laatste 2 rondes regelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een heel goed idee van Stefan! Dat in de laatste twee ronden alleen de teams met nog een theoretische kans op de eerste plaats hun wedstrijden afwerken lijkt me dan wel zo praktisch. hebben we 7 voorrondes en 2 finalerondes! Even efficient als geniaal toch?

   Moeten we alleen wel even afstemmen met de andere captains :-) hopelijk lezen ze dit en reageren ze erop.

   Verwijderen
 3. De derde zin van artikel 2 van het competitiereglement bepaalt het volgende:
  Elke poule bestaat zo mogelijk uit 8 teams (hoogstens 10), waarin een enkele competitie wordt gespeeld.

  Tsja: een enkele competitie, dat kan toch maar op 1 manier worden uitgelegd?

  Met vriendelijke groeten, uw jurist van dienst.

  BeantwoordenVerwijderen