roterende banner

woensdag 23 augustus 2017

Ledenvergadering ENPSVrijdag 25 augustus 2017 20:00, pastorie Vredeskerk
 1. Opening, mededelingen en vaststelling notulen ALV 2016 en agenda
 2. Welkom Grasmat-leden
 3. Bestuur
 4. Interne terugblik, prijsuitreiking en nieuwe seizoen
 5. Externe terugblik, prijsuitreiking en teamindeling nieuwe seizoen
 6. Financiën
 7. Kascommissie
 8. Overige zaken – o.a. Caissa stopt samenwerkingsverband - en rondvraag


2.     We hopen dat jullie je bij ons thuis zullen voelen! Nu we meer leden hebben gekregen willen we benadrukken dat de club niet alleen voor leden maar ook ‘door’ leden is (vrij naar een reactie van Kees Bakker op de aankondiging ALV 2016)
3.     Bestuur:
Rimme Rypkema (voorzitter) treedt af wegens remigratie naar Spanje. Wij bedanken hem hartelijk voor zijn zeer bezielende leiding! Ikzelf (Boudewijn) treed terug uit het bestuur maar blijf ad-interim de ledenadministratie doen.
Hierdoor zijn er vacatures en een aantal verschuivingen.

Het bestuur stelt de volgende kandidaten voor:
 • Voorzitter: Vacant!
 • Secretaris: Bas Jonkers
 • Extern wedstrijdleider: Adrienne Cramer​
Johan van de Maas (penningmeester) en Peter Hoekstra (intern wedstrijdleider) blijven aan.
Tegenkandidaten kunnen zich melden bij de secretaris, ook voor tegenvoorstellen over interne of externe competitie of andere onderwerpen.


4. Interne:
Er zijn drie voorstellen tot verandering, te weten 1) het lager waarderen van niet opkomen, 2) de toevoeging van een 3e groep aan de interne competitie, waarbij de ratinggrenzen zijn vastgesteld op groep B (Broadway Cup) max 1750 en groep C max 1600. 3) Om in een competitiehelft een van deze groepen te winnen is een minimum aantal van vier partijen vereist (dit is exclusief externe partijen).
Wij als bestuur hebben de rapidcompetitie geëvalueerd. Door het inkrimpen van het aantal rapid-avonden is er nu een extra dag vrijgekomen waardoor we een ander soort toernooivorm (afgelopen jaar Koppelkampioenschap) kunnen organiseren. Dit zien wij als positief en we zien dan ook geen reden om van 2 rapid-avonden af te wijken.
Peter Hoekstra heeft de competitiereglementen geactualiseerd (zie bijlagen)
 De start van de interne competitie van het nieuwe seizoen is vrijdag 1 september.
5.Externe:
Komend seizoen hebben we zeven teams, waarvan 2 ex-Grasmat. Vanaf volgens jaar zullen we alle ENPS-leden gaan mengen en herindelen.
De teamindeling is al rondgestuurd per e-mail.
Ook zal de KNSB-competitie nieuwe stijl aan de orde komen.
6. Financiën
Ik verklap U vast dat er onder de trappen voor ca 200 Euro aan drankvoorraad ligt, klaar om volgende jaar opgesoupeerd te worden 😉 Voor de rest worden minder uitgaven verwacht aan materiaal en feestelijkheden, en meer inkomsten door meer leden. Voor meer details verwijs ik naar de bijlagen.
7. Kascommissie
Marco Wielemaker en Peter Kersten zijn deze zomer bij Johan van de Maas op bezoek geweest en een verslag hiervan volgt op de ALV.
8. Het bestuur van Caissa wil komende ledenvergadering (dinsdag 04.09) voorstellen om het samenwerkingsverband met ons te beëindigen, en de betrokken leden eventueel een overgangsregeling aan te bieden. Wij als bestuur hebben alle begrip voor het besluit aangezien het nog uit de tijd stamt dat we de speellocatie deelden met Caissa. De betrokken leden zijn/worden z.s.m. geïnformeerd.

Graag tot ziens vrijdag de 25e!

Afmeldingen graag per e-mail of telefonisch / SMS

Veel groeten,
Boudewijn van Beckhoven, secretaris
06-10377347
               


6 opmerkingen:

 1. en, komt er nog een impressie van het gebeuren? ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kijk uit naar de seizoensstart, het voelt alsof je na een winter lang op stal weer de wei in mag..... hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Ook zin in het nieuwe seizoen, als een koe in de wei, en ook benieuwd naar hoe de ALV verliep!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitstekend geleide vergadering van Adrienne,je ziet toch wel dat ze veel ervaring heeft in bestuursfuncties ,ook goede back-up van Boudewijn en Bas .Theo Bakker snapte niet dat ik de kanjerprijs niet had gekregen,ik zei tegen hem "" Als ze hem aan mij hadden gegeven,had ik hem zelf wel aan Albert doorgegeven !"" Terechte beslissing !Kampioen worden met E 4 was 1 van mijn doelen .Nu in het nieuwe seizoen wordt mijn doelstelling kampioen worden met E 2,daar ik niet meedoe aan de interne spaar ik kracht en motivatie voor de externe en met zo,n kanjer als Tom Bottema aan bord 1 moet het wel lukken !! Forza E 2 !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. met succescoach Niek gaat dat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wil niet teveel zeggen maar dit team van 2017 lijkt verdomde veel op E 2 uit 2014-2015 ,die toen niet toevallig kampioen werd ,Namen? Tom, Sanne,Bas Niek,Bert,jan,Kees,alleen Boudewijn en Stefan waren er toen niet bij .topscorer Tom 5,5uit 6 Bas 5,5 uit 7 Bert 4,5 uit 6 .

  BeantwoordenVerwijderen