roterende banner

zaterdag 17 juni 2017

Summerschool met Johan

Uit de mail van Rimme:
(...) om te beginnen, het is me wat met de play-offs bij ENPS dit jaar. geen tweekamp om de Broadway want where the hell is Tony? en nu geen kampioen, want een misverstand. Aran kwam niet opdagen dus Peter ging maar weer naar huis! tsja...

hij kondigde wel aan om met Aran iets af te spreken bij huize Post, wellicht op donderdag? we worden hiervan op de hoogte gehouden.

voorts ging de avond in goede stemming van start met een presentatie door Johan. in intensieve samenspraak met de toehoorders, ging hij op zoek naar de beperkingen en de mogelijkheden van de loper in het eindspel. best fascinerend en ingewikkeld ook, zo'n flitsend loperstuk dat toch maar de helft van het schaakbord bestrijkt. soms blijkt zijn enige waarde gelegen in zijn eigen offer, waarna de opponent naar de winst kan fluiten - pat. ik vond dat Johan het erg goed deed, en dat zonder voorbereidingstijd.

tevens is er een leuke serie partijen geschaakt en de sfeer was perfect, met uitzondering wellicht van een verschil van inzicht dat ontstond tussen Ron H en Theo B.

ook het vermelden waard is de SLOTAVOND van volgende week 23 juni. op het programma staat een doldwaze serie snelschaakvarianten, voorafgegaan door een heerlijke maaltijd. deze maaltijd - dit keer geen pizza - gaan we halen bij een uitgelezen toko (Perry) in de buurt, die ons door 'De Snor' is aangeraden. geheid goed eten, dus.

wie mee wil genieten, kan zich NU melden via het blog. eigen bijdrage is 5 euro.

tot zover, Rimme

Zomercompetitie
Eindstand    ---    Uitslagen vierde ronde (16 juni)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten