roterende banner

maandag 24 augustus 2015

Ledenvergadering vrijdag 28 augustus

Beste leden,
Op vrijdag 28 augustus zal de jaarlijkse ledenvergadering plaatsvinden. Dit is natuurlijk het jaarlijkse moment om mee te denken over de toekomst van de club. Helaas kan de penningmeester niet aanwezig zijn, maar hij heeft zijn werk goed voorbereid en Kees zal de financien doorspreken.

Agenda ledenvergadering vrijdag 28 augustus 2014, aanvang 20.00 uur
1. Opening
2. Bestuur: na het vertrek van Sander is er een vacature, waar nog geen opvolger voor is gevonden. Het bestuur acht versterking wenselijk.
3. Notulen ledenvergadering 29 augustus 2014 (zie blog 1 september 2014)
4. Interne competitie, terugblik, prijsuitreiking en nieuwe seizoen
5. Externe competitie, terugblik, prijsuitreiking en teamindeling nieuwe seizoen
6. Financiën
7. Kascommissie
8. Interne competitie: Het bestuur legt aan de leden voor de intern wedstrijdleider meer vrijheid te geven om handmatig in te delen. Hij zal daarbij onderscheid maken tussen personen die aan de competitie deelnemen en sterke schakers die incidenteel een potje komen schaken. Om het voor de laatste categorie interessant te maken om af en toe langs te blijven komen, zal hij voor hen een geschikte tegenstander zoeken in plaats van indelen met de computer tegen iemand (laag) op de ranglijst.Deze tegenstander zou altijd benadeeld worden als het gaat om zijn plaats op de ranglijst, dus dit kan alleen op vrijwillige basis. De wedstrijdleider zal voor zover mogelijk proberen spelers die strijden om een plaats in een extern team of de broadway-trofee te beschermen tegen deze categorie te sterke tegenstanders.
9. Overige zaken en rondvraag

Het bestuur hoopt u allemaal weer te ontmoeten. Op 4 september vindt dan de eerste ronde van de nieuwe interne competitie plaats.

23 opmerkingen:

  1. THX jongens (Kees!)
    Theo B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft iedereen er al zin in?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, in punt 4 wel, punten 6 en 7 minder ;)

    Bert ga je bitterballen frituren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bien sur,mon ami (ja ik weet het er moet een ^ op de u ,maar ikke domme indo krijg hem er niet op ) tot vrijdag Bert

      Verwijderen
    2. Als 1 van die whizz kids het me effe uitlegt word ik misschien wat minder dom. bert

      Verwijderen
    3. Ik neem aan dat die bitterballen er volgende week ook zijn mon amigo Bert!

      Verwijderen
    4. De frituurpan is gekidnapt (gejat ) door de Anti-bitterballen club,zal wel een boze vegetarier zijn geweest Bert.

      Verwijderen
  4. Ik heb zin in alle agendapunten, én in bitterballen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Komt er ook een live verslag op Twitter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie weet, wat een goed idee! Ik zal voorkomende opmerkelijkheden en stemmingsresultaten twitteren. Ook eventuele incidenten & vechtpartijen leg ik vast op foto en film. De thuisblijvers zullen smullen!

      Bitterballen kunnen nog niet getwittert worden (pff wat gaat die vooruitgang toch langzaam) dus er is meer dan genoeg reden om morgen live aanwezig te zijn.

      Verwijderen
    2. Jammer, bitterballen kennen ze hier niet. Kroketten in allerlei soorten gelukkig wel. Ik kijk uit naar smeuïge details morgen!

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Ja maar Pieter, een bestuurslid nota bene, provoceert ook wel met zijn vraag.

      Verwijderen
    2. Tsja, als de vraag of iedereen er al zin in heeft al als provocerend wordt gekenschetst, dan ben ik het met Kees eens, het loopt nu al uit de hand. Ik adviseer Kees vanavond streng de regie te gaan voeren om escalatie te voorkomen.

      Verwijderen
    3. Ik wacht gespannen af vanuit Boedapest!

      Verwijderen
  7. Met smart wacht ik een verslag(je) van de ALV af... Hoeven geen uitgewerkte notulen te zijn, een sfeerimpressie is ook voldoende. Zeker na de prikkelende tweet over een 'zeer felle discussie'...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was inderdaad een heel spannend en venijnig gevecht Chiel, waarbij lange tijd de afloop onzeker was. Ik probeer kort en zakelijk de rode draad weer te geven, voor de details verwijs ik naar de notulen van Pieter.

      Het bestuur begon met een stoot in de maagstreek, punt 8 van de agenda, die bij verschillende leden een ademhalingsstilstand veroorzaakte. Mark Hecker was als eerst bij en reageerde met een klap op de hals; hij meldde zich aan voor de net open gekomen vacature van intern-wedtrijdleider "zodat hij de zaakjes eens flink naar zijn hand zou gaan zetten komend seizoen".

      De reflex van de voorstanders, die zich inmiddels alweer herpakt hadden, waren hevige slagen op onderkaak en kin: Stefan riep ALTIJD te willen vechten tegen zo sterk mogelijke tegenstand, op ieder moment en op iedere plaats. Niek schreeuwde nog liever zijn tong af te bijten dan zich te onderwerpen aan allerhande strikte regeltjes.

      Het hart kwam gedurende korte tijd stil te staan en na ingenieuze doch niet reproduceerbare tegenwerpingen van Theo Bakker waren de getroffenen nog wel in staat om het gevecht voort te zetten, zonder dat zij zich achteraf iets van het betoog konden herinneren.

      Slagen tegen de schedel kwamen nog van Tom B, die vertelde dat de instemming van spelers A tegen B voor indelen buiten de computer om weldegelijk van negatieve invloed konden zijn voor de strijd om de eerste plaats. Want, immers, als de nr 2 van de ranglijst het idee heeft dat de enige die de nr 1 nog zou kunnen afhouden van het kampioenschap júíst A of B zou zijn.. zou die mogelijk zijn helpende hand aan nr 2 niet kunnen uitsteken. Grote cerebrale schade was het gevolg voor degenen die dit probeerden te begrijpen.

      Het vreemdst was nog de reactie van oud-bokser Bert Wijgchel, die zich ontrok aan de strijd met de woorden "ik weet van niks", waarschijnlijk ontstond dit traag reageren door een chronische toestand, in de bokswereld „punch drunk" genaamd. Goed neurologisch onderzoek is in dit treurige geval een eerste vereiste.

      Wedstrijdleider, scheidsrechter en voorzitter K. Bakker voorkwam een „knock out" door op staatkundig verantwoorde wijze middels getrapte verkiezingen en diverse stemmingsronders de problematiek al polderend in het midden, mét sissers, te laten aflopen: Bij nét niet stakende stemmen gaf hij aan punt 8 van de agenda één jaar (die termijn was in de discussie comleet niet besproken) door te voeren zodat we over dit thema volgend jaar, eind augustus 2016, deel 2 van dit kooigevecht in de vredeskerk kunnen aanvangen.
      Chiel, ik hoop dat je er dan bij bent!

      Verwijderen
    2. Ha ha ha ,lach in een deuk wat kan die Verweij leuk schrijven ! Maar hij heeft weer gelijk wat is dat punt 8 eigenlijk ? heeft het wat met bier te maken ? Ja voor iets anders interesseer ik me niet meer,ja die Hecker bood me een biertje aan om hem te steunen zei meteen ja ( ik kom van het meest corrupte land ter wereld,dus dat jullie niet verbazen ) Heeft dat punt 8 misschien wat te maken met de verdwenen frituurpan ? Bert

      Verwijderen
    3. Ja hij lijkt dan wel compleet mattaklap, maar toch komt hij weer met de grote inzichten. Bier en frituur, daar gaat het om! Bert for president!

      Verwijderen
    4. Nou even serieus,verleden seizoen kwam jan de Fries klagen ,dat hij tegen Aran moest maar Jan jij deelt toch in ?? Nee zei ie dat doet de computer ! Waanzin natuurlijk ! Dus eigenlijk ben ik het met het bestuur eens,zo nodig handmatig indelen ,alleen ik haat lange discussies daarom hield ik mij maar op de vlakte ! Bert

      Verwijderen
  8. Dankjewel, Niek. Ik ben inmiddels met trainen begonnen, Niek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan Chiel. En niet vergeten: bitje in en boksbeugel mee!

      Verwijderen