roterende banner

vrijdag 1 augustus 2014

Schaakzomer

De zomer is alweer halverwege, het aftellen voor het nieuwe ENPS-seizoen kan beginnen: vrijdag 29 augustus is de Algemene Leden Vergadering, en vrijdag 5 september de eerste ronde van de nieuwe  interne competitie.

Tot die tijd kun je je uitstekend vermaken met het volgen van de vele zomertoenooien én nu natuurlijk vooral met de schaakolympiade in Tromsø die morgen begint.  Voor Nederland (11e geplaatst) doen o.a. Giri en Van Wely mee, en het Noorse olympiadeteam wordt aangevoerd door Magnus Carlsen. De russen zijn weer eens topfavoriet. Het zal mij benieuwen allemaal, het wordt weer smullen komende dagen en weken.

Je kunt al die mooie zomerevenementen volgen via de linkjes in de rechterkolom van deze website, die van schaaksite.nl en de KNSB. Dat laatste is trouwens altijd extra interessant, want de KNSB-berichten worden geschreven door ENPS-er Tom Bottema.

Verder is de website chessbomb.com supergoed, het voorziet livepartijen van alle belangrijke toernooien van computeranalyses. Het is dè absolute aanrader van dit moment wat mij betreft!

Tot slot; voor nieuws, linkjes en toernooitabellen lees ik de laatste tijd ook vaak de site van Chessbase. Deze website vond ik nooit zo heel geweldig, vooral omdat ie mij te commercieel is. Maar de alternatieven van Mark Crowter (theweekinchess.com) en en Peter Doggers (chessvibes.com) worden jaar na jaar slechter en slechter.

Fijne zomer nog en tot over een paar weekjes,
Niek

10 opmerkingen:

  1. De russen topfavorieten? Frankrijk (met MVL,Bacrot,Fressinet, Edouard enTkachiev , excusez du peu) gaat de Olympiade winnen. :)

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schaken ze ook in Frankrijk?? Ik dacht dat ze alleen Jeu de Boulen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fressinet is too weak, too slow. Tkachiev is too drunk, too fat en Edouard is uit vorm.

    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeu de boules is een verzamelnaam voor balspelen,Er zijn veel verschillende soorten en varianten.Petanque is er een van,wat wij in Nederland spelen is Petanque en de meesten noemen dat Jeu de Boules.In Frankrijk gebruiken ze de term Jeu de Boules nooit en wordt altijd gesproken van Petanque

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor analyses van de olympiade verwijs ik naar schaaksite. Ik spreek elke dag na de ronde kort met Loek van Wely en Bianca Muhren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yes Yes Holland versloeg net 19.15 uur U.S.A met 2,5 tegen 1,5 ! met dank aan Erwin L,Ami en Robin van Kampen goed gedaan heren ! Die Franse jeu de boulers kunnen anders ook verdomde goed schaken,nu versloegen ze kampioen Armenie met dank aan die to weak and slowe Fressinet ! ( zou hij de ENPS site bekeken hebben?) Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje nu staat Frankrijk dus toch bovenaan. Had ik ook niet verwacht.. gaat Steve toch gelijk krijgen?!?! Spannend hoor. En topfavoriet Rusland is helemaal kansloos, gek toch.
    Ik voorspel een 2-2 in de match frankrijk tegen china vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tjonge jonge, twee laatste ronden verloren, de beruchte franse slag :(

      Steve

      Verwijderen
  8. Yu Yangyi heeft net Fu Yong Hai gemaakt van Fressinet,uitslag 2,5-1,5 voor Tjina ! Ga vanavond geen Chinees eten !

    BeantwoordenVerwijderen