roterende banner

dinsdag 26 augustus 2014

Beste promovendus, ENPS dus?

We zijn dit jaar dus gepromoveerd naar de KNSB, het zal niemand zijn ontgaan. Binnen die landelijke competitie speelt zich voor ons nog een leuke strijd af. Kees tipte me dat wij als promovendus meedoen aan een Beste Promovendi-competitie. Daarin strijdt ENPS niet voor eigen eer en glorie maar voor die van geheel Amsterdam en omstreken. Mochten we namelijk bij de eerste drie eindigen, dan mag de SGA een extra team leveren voor de landelijke competitie. Hier zie je welke gepromoveerde clubs er met ons meestrijden.

Het was in seizoen 2012-13 dat Laurierboom-Gambiet bij de eerste drie eindigde (ze werden zelfs eerste) en dat was de reden dat wij vorig jaar als tweede tóch door mochten. Laurierboom, alsnog bedankt! Laurierboom had destijds trouwens Steve Michel op het achtste bord, hij scoorde 5 uit 8. De meervoudig ENPS-kampioen speelde vorig jaar weer voor ENPS én hielp ons promoveren. Een dubbel terechte basisplaats voor Steve dus!!

We gaan er natuurlijk volledig voor, voor die top drie, en het zou een extra grote eer zijn als we het redden ... want ik heb het vermoeden dat we wellicht op dit moment de slechtste promovendus uit het rijtje zijn. We hadden vorig seizoen niet één wedstrijd met meer dan 4½-3½ gewonnen en we waren eigenlijk derde geworden. Nr. 2 Caïssa trok zich terug en zo zitten wij nu in de KNSB.

Niek

5 opmerkingen:

  1. Steve heeft volgens mij maar een jaartje in de KNSB gespeeld (kan me vergissen ) Peter H heeft veel meer ervaring en natuurlijk Tom B (maar die speelt vast in het 2 e a.s vrijdag 29 aug om 21.30 komt onze nieuweling (naam houden we nog even onder zeil ) Die bulkt van de ervaring,hebben we hard nodig ! Want we zitten in een loodzware poule ! Maar ja zoals onze nieuwe / oude voorzitter placht te zeggen ,FORZA ENPS Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend! Een mystery guest!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas ben ik er morgen niet bij. Ik ben wel benieuwd wie de mysterous gues is. helaas ben ik er de komende 3 weken niet dus allen hierbij een goede seizoensstart toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He jammer nou Peter ! Die mystery guest had toch graag een biertje met je gedronken ! Je kent hem (misschien ) niet ,maar hij jou wel,ja wie kent de clubkampioen van ENPS nou niet ? Nou weten jullie meteen dat onze guest geen theedrinker is,meer hints ga ik jullie niet geven ! moet je morgen maar komen tot morgen Bert

      Verwijderen