roterende banner

zaterdag 17 mei 2014

Kees Bakker rapidkamioen

ronde9 - ronde10 - ronde11 - ronde12 - Kruistabel - Ranglijst

Wedstrijdleider Jan de Vries heeft de avond strak geleid maar in de laatste ronde missen drie uitslagen en de kruistabel is een oude. Ik zal het volgende week updaten. Kees Bakker is met ruime afstand eerste geworden . Hij verloor nog wel van Tony maar dat was dan ook de enige steek die hij liet vallen. , ondanks dat hij niet erg op dreef was vrijdagavond want hij verloor van Tony en Ron H, en kwam in de laatste ronde flink verloren te staan tegen Niek maar die verliest hoe dan ook altijd van Kees, zo ook deze keer.
Tony liet trouwens ook op andere gebieden flink van zich horen gisteravond, hij gierde het uit.

Nieuw lid Tom Bottema won al zijn vier partijen en was daarna teleurgesteld dat ie geen clubkampioen was geworden. Zijn eerste partij die hij speelde was gelijk tegen clubkampioen Peter Hoekstra en Tom kwam na 7 zetten verloren te staan (7. ... Pxe4!!). Ik krijg de zetten nog en zal ze hier laten zien. Update(s) volgen dus nog. Puur op wilskracht wist Tom toch nog te winnen.

Verder werden diverse plannen gesmeed over welke strategieën we volgend jaar in de KNSB moeten volgen. Niet dat ik er een duidelijk verhaal van kan maken maar we waren het er in elk geval over eens dat we gaan promoveren naar de 2e klasse!

Update 1
Budi Manuri was ook een nieuw gezicht, hij speelde ook 100% bij elkaar gisteravond. Paul de Lange is (neven)lid geworden, het wordt al drukker en drukker!

Update 2
Bottema - Hoekstra na 7. c4?

Update 3
O.a. n.a.v een commentaar van Kees heb ik de tekst aangepast.

Niek

15 opmerkingen:

  1. Waarom heb ik in de kruistabel maar 3 uit 3?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bottema - Hoekstra 1. e4 e6 2. Pf3 d5 3. Pc3 Pf6 4. d3 c5 5. Lg5 d4 6. Pe2 Le7 7. c4? Pxe4!! 8. Lxe7 Da5+ 9. Pd2 Pxd2 10. Dxd2 Dxd2+ 11. Kxd2 Kxe7 en zwart stond gewonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah.. Ik lees nu in het verhaal: 'Wedstrijdleider Jan de Vries heeft de avond strak geleid maar in de laatste ronde missen drie uitslagen en de kruistabel is een oude.' Dat verklaart het één en ander.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toen ik even een paar biertjes ging halen,heeft die Bottema stiekem mijn Dame van het bord gepikt ! Onder het motto ,, Ziet die Indo toch niet !,, En inderdaad ik dacht alleen maar ,ik mis iets ,maar weet niet wat ! Die Bottema is nog slechter dan ik ! Het gaat echt goed met de club !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik zie dat er nog een fout in de uitslagen zit, in de negende ronde verloor ik van Ron Heeneman, ik denk niet dat het de stand materieel wijzigd, maar toch....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh Kees dat zal ik ook volgende week (laten) aanpassen in de standen. Mijn tekst klopt dan ook niet meer. Ik heb mijn tekst veranderd!

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Sorry mensen ik kan op de vroege morgen niet rekenen dus heb me bericht verwijderd.

      Verwijderen
  6. 7.... Pxe4 lijkt me vervelend voor wit

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het was een feest afgelopen vrijdag. Met de promotie naar de KNSB in het achterhoofd kwamen maar liefst 31 mensen aan de rapid meedoen. Nog nooit zag ik het op een interne avond zo druk. En we hebben gelachen met Tony, die gelukkig weer eens aanwezig was al was het af en toe luidruchtig tijdens de partijen. Er waren spannende partijen en Ron Heeneman was goed op dreef door van Kees, Peter Nitschke en Tony te winnen met nog remise tegen Bas. Tom Bottema maakte een stormachtig debuut door met spannende partijen en 4x winst. Kortom alles wat een leuke schaakavond bij ENPS te bieden heeft en er werd nog lang nagepraat. Johan heeft moeite om de inkopen naar de club te brengen, maar misschien gaat Albert helpen (AH dus). Volgende week dus de 1e Peter versus Peter, 30 mei de 1e zomerschool en 6 juni de slotavond met pizza en verrassingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alle respect voor Johan ,hij doet erg veel voor de club !!!!!! ..... Maar ja er is altijd een maar ......Johan durft geen hulp te vragen ! Verlegenheid? gene ? Kom op Johan er zijn genoeg mensen om je te helpen ! Maar doe dan je mond open ! MET DE VUIST OP TAFEL KEREL !!!!!!!! zo van ik heb de indruk ,dat jullie mij maar een beetje laten darren ! IK PIK HET NIET MEER ! en dat misschien ,misschien koop¨je geen brood voor beste Pieter !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bert je hebt gelijk, Johan doet erg veel en daar zijn we allemaal heel blij mee. Tom Bottema was uitermate tevreden over Johan omdat hij die heerlijke biertjes had ingeslagen. Ik schreef die opmerking alleen omdat het zo goed gaat en er zo veel mensen komen, zodat er ook steeds meer gehaald moet worden... Vandaar de suggestie van Kees om het door de bezorgservice van AH te laten brengen. Een beetje extra hulp zoals jij zegt is natuurlijk ook welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Ha ! die Pieter !,IK kan wel 10.000 keer met anoniem ondertekenen maar die agressieve manier van schrijven wordt meteen herkend ,het zij zo ! Kijk er zijn veel voordelen aan die kerkkelder namelijk hij is tamelijk koel ! Dus sla wat groter ! Die mensen van de Kerk jatten NIET ! dus inplaats van 4 keer per maand inkopen maar 1 keer per maand ! Bij de boksschool hadden we dat voordeel niet ! Daar was geen koele kelder en er werd wel gejat ! Dus laat die bezorgservice een flinke handel brengen ,het is ook een goed idee om als er bezoekende clubs zijn ,een beetje toezicht te hebben ,Bij deze wil ik mij wel WEER inzetten voor het kantine gedeelte
    Maar niet van dat Pietepeuterige Bam stamp vol die Kelder 1keer per maand

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bert, dat is me een lelijk vooroordeel dat mensen van kerken niet zouden stelen...

      Verwijderen