roterende banner

zaterdag 7 september 2013

GREETINGS from CHICAGO

Hallo allemaal,

ten eerste wil ik jullie bedanken voor de eer dat jullie mij, in een uiterst succesvol seizoen voor de club, tot externe kanjer hebben gekozen. Ben er trots op.

En ENPS zal ik blijven volgen want op de website staan vaak erg interessante stellingen en/of partijen. Ook deze week was het weer raak. Hoe krijgen sommige spelers toch vaak zulke interessante tot twijfelachtige stellingen. Alles voor het publiek en het publiek is dankbaar.

Hier in (de buurt van Chicago, leef in Melrose Park (illinois)) gaat alles zijn gangetje. Heb een auto weten te kopen en een appartementje gevonden. En sinds donderdag eindelijk ook een schaakclub. Was hard zoeken, want op de meeste schaakclub spelen ze vaak alleen rapid en/of snelschaak ipv lange (of normale) partijen. Maar na lang zoeken speel ik nu bij de St Charles chess club (illinois) want daar hebben ze wel een interne competitie bestaande uit 90 minuten p.p. partijen. Is een uurtje rijden, maar dan heb je ook wat.
Weekend ben ik vaak in het centrum van Chicago te vinden. Beetje cultuur snuiven, relaxen in een van de vele parkjes en nog een uurtje of 2 schaken op een play-and-go schaakstandje (zie foto). Voor 3 dollar mag je onbeperkt tegen andere voorbijgangers spelen. De eerste week speelden daar alleen maar spelers met een vrij laag niveau, die ik met 20-0 naar huis stuurde. Gelukkig kregen dat andere spelers te horen en was het niveau de week daarop (andere spelers) al beter, al won ik nog steeds vrij eenvoudig alles. En zo ging dat nog 2 weken door, tot vorige week. Toen kwamen opeens 3 spelers die ook echt konden schaken en werden het leuke partijen. Helaas moest ik al 2 remises toestaan, maar gelukkig nog geen nederlaag. Ben dus benieuwd wie ze voor vandaag hebben weten te vinden. Al met al lijkt het dus erg op een computerspel: de tegenstanders worden steeds moeilijker totdat je eindelijk bij de eindbaas op visite mag.

Groeten uit het zonnige en warme (30 graden) Chicago. En forza ENPS,

Stefan

7 opmerkingen:

  1. wat super leuke heads up

    mark

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk van je te horen Stefan, ben blij dat het goed gaat.
    Hoe werkt dat nu met zo'n schaakkraampje: staat dat er op vaste tijden op een vaste plek en komen daar veel mensen. Op de foto's lijkt er niet veel belangstelling. Is het ook een idee voor Amsterdam?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het kraampje staat er elke dag vanaf 1 of 2 uur 's middags tot een uurtje of 6-7.

      je betaalt 3 dollar en dan mag je de gehele dag spelen.

      Vandaag was het wel druk, stonden met een man of 10 te schaken. En 3 andere spelers hadden een redelijk tot goed niveau dus was het snelschaken in de zon weer erg aangenaam.

      Het kraampje zelf is leuk opgebouwd: 1 groter middenstuk (tafel met wielen) waar 4 borden op vast gespijkerd zijn. En aan dat middenstuk zitten met schanieren aan de zijkanten uitklapbare 'tafels' aan waar ook weer 2 borden per tafel op zijn. Daarna worden de slingers vastgemaakt en de stukken en klokken neergezet. Maar het is dus uiteindelijk weer vrij eenvoudig op te ruimen en weg te rijden.

      Groeten,
      Stefan

      Verwijderen
  3. Inderdaad leuk van je te horen, en volgens mij ben je zelf de eindbaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je moet betalen om te spelen maar verdien je wat als jij wint? Als het zo is ga je snel rijk worden zo te horen. Living the american dream :)

    Steve

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas niet. Maar het is zo ook leuk.
      En met het geld dat je betaald, help je een veteraan (de organisator) de dagen door.

      Stefan

      Verwijderen
  5. Leuk verhaal Stefan. Uiteraard was er maar eentje die verdiende om de externe kanjer te worden. Danzij jou stonden we in de beker zowel in de halve- als de finale razend snel op een 1-0 voorsprong, waardoor het vrij eenvoudig was om de totale winst binnen te halen. En in de kampioenswedstrijd (tegen de Amstel meen ik) had je ook een mooie overwinning gescoord.

    Nog veel succes daar in Chicago toegewenst.

    groet

    Peter H

    BeantwoordenVerwijderen