roterende banner

donderdag 4 februari 2010

Volenwijckers II - ENPS IV, 5-3

Arno Lust       - Theo Hendriks  1-0
Bas v Krevelen - Jan de Vries 1-0
John Spaan - Victor Bartman 0-1
Jan Hamstra - Albert de Roo 0-1
Willem Spaan - Joost Hecker 0-1
Ronald Marcelis - Gino Williams 1-0
Michiel Bouwman - Remco Kort 1-0
Jur ten Brink - Leon Pankiw 1-0

Bij een 3-3 stand is onze hoop gevestigd op Theo en Leon. Theo staat gewonnen, want betere pionnenstructuur in eindspel. Leon staat zwaar onder druk met nog wel veel stukken op het bord in een gesloten stelling en zijn tegenstander is in lichte tijdnood, nog +/- 5 min. Zoals het hoort vraagt Leon aan mij of hij het remise-aanbod van zijn tegenstander mag accepteren. Nog maar een keer bij Theo kijken dan en juist op dat moment levert Theo een kwaliteit in en gaat vrijwel zeker verliezen. Nog even doorschaken dus Leon, in het belang van het team. Het zit er helaas niet meer in. Leon wordt mat gezet en Theo ziet even niet dat hij zomaar de ongedekte toren van zijn tegenstander kan slaan. 5-3. Het was gezellig bij de Volenwijckers, dat dan weer wel.

Met dank aan de vijf(!) invallers en grote complimenten aan het gehele team,

Jan de Vries.

4 opmerkingen:

  1. Nou ja grote complimenten voor een nederlaag ... :-)
    maar inderdaad wel erg mooi dat het vierde samen met de nieuwe lichting de ENPS-eer voor de zoveelste keer weer in het hoge noorden heeft verdedigd.
    Er zijn trouwens een hoop externe wedstrijden, nu Corus is afgelopen is de SGA-competitie weer aan de beurt: vrijdag (5 feb) speelt het 2e, dinsdag (9 feb) het 1e en volgende week vrijdag (12 feb) het 3e. Het derde speelt overigens thuis tegen Volenwijckers I, hopelijk zit er een revanche in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. netjes joost!!! en Jan leeft nog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. albert wint van de oom van mijn vrouw! Daar win ik tijdens het familie weekend maar zelden van. Ik ben diep onder de indruk!

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen