roterende banner

woensdag 12 november 2008

WEG! Weg hier!

ENPS 2 verliest onnodig in Weesp
ENPS 2 speelde dinsdag tegen Weesp. Met wederom 4 invallers kunnen we ook van ENPS 2.5 of zelfs ENPS 2.6 spreken, want de op het laatste moment opgetrommelde Theo Hendriks maakt deel uit van het vierde team. Het was moeilijk een achttal bij elkaar te krijgen. Van de 16 spelers van ENPS 2 en ENPS 3 samen waren er liefst 9 niet beschikbaar!

Het gehavende team kwam niettemin goed voor de dag en een overwinning was zeker mogelijk geweest, zeker nadat Theo Bakker de dame opsloot midden op het bord en Peter in een toreneindspel de koning naar voren lokte en met zijn toren achterom mat zette (0-2). Martin kreeg op dat moment een remiseaanbod dat hij niet kon weigeren, want hij overwoog zelf ook al remise aan te bieden.

De vreugde was echter van korte duur. De stellingen van Chiel en Niek baarden grote zorgen. Chiel kreeg eerst wel een stuk voor een pion, maar verloor een pion erbij en gaf vervolgens een stuk weg. Een diagonaal dameschaak werd gepareerd met een loperzet en toen stonden plotseling 3 stukken in (1½-2½).

Niek liet me schrikken toen hij me triomfantelijk kwam melden dat hij een 'leuk zetje' had gedaan. Hij had dus niet eenvoudig de pion gewonnen. Het pakte niet helemaal uit zoals hij had voorzien. De toren en twee centrumpionnen kostten hem twee stukken, en al gauw ging het faliekant mis. Hij kreeg een aanval over zich heen die uiteindelijk tot mat leidde. Een bittere pil! De speler maakte zich uit de voeten, de teamleider ontredderd achterlatend.

Ronald hield in de opening met kunst-en-vliegwerk evenveel pionnen als zijn tegenstander. Deze nam in het eindspel met een sterk gepositioneerd loperpaar genoegen met remise.
Theo Hendriks zou zich opofferen aan bord 3. Hij offerde zoals gebruikelijk meteen enkele pionnen en bracht zijn tegenstander in het vervolg tot langdurig nadenken. Deze berustte met nog maar een pion meer en vooral slechts 2 minuten op de klok in remise.

Kees zou nu het wedstrijdpunt zeker stellen, dacht ik. Zijn partij was voortdurend in evenwicht. Door het paard te pennen leek Kees de touwtjes in handen te nemen, maar toen ging het op vreselijke wijze mis. Erg sneu, juist voor Kees, die zich zo had ingezet, haastje-repje gekookt voor zijn zwangere vrouw, en twee invallers van huis had opgehaald. En het is extra zuur met een 3½ - 3½ stand op het bord en de wetenschap dat we nu de zwakste tegenstanders gehad hebben en dat 2 ploegen degraderen.
We maakten dat we weg kwamen en waren voor twaalven terug in Amsterdam.

Hopelijk komen we de volgende wedstrijd met wat meer basisspelers voor de dag!

WSC 1             1759 - ENPS 2          1756 4½-3½ 
Hans Wijnand 1900?- Kees Bakker 1991 1-0
Peter Wijnand 1946 - Ronald Post 1893 ½-½
Dave van der Kist 1850 - Theo Hendriks 1588 ½-½
Dick Spel 1785 - Niek Verweij 1841 1-0
Michel Weenink 1691 - Theo Bakker 1683 0-1
Harry Boom 1648 - Martin Rekelhof 1646 ½-½
A. Ottenhoff 1490 - Peter Kersten 1790 0-1
Micha Pfeiffer 1764 - Chiel Reemer 1617 1-0


Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten