roterende banner

vrijdag 27 april 2007

Een teleurstellende 4-4

Euwe 5 speelde gisteren tegen ENPS/Quibus 3. Het was de laatste wedstrijd van de Klasse 2A, waarin voor beide teams niks meer op het spel stond. Dan maar gewoon zonder reden winnen besloten we in de bar. Het begon goed met een razendsnelle overwinning van Eric op bord 1. Daarna zette ik (bord 4) de teller op 0-2. En Klaas Mastenbroek (bord 3) zette vervolgens de 0-3 neer. Op alle borden stonden we goed! Ik was dan ook een beetje sip toen Ronald (bord 2) verrassend verloor: weg kans op 8-0! Tussenstand 1-3. Toen won Peter Kersten (bord 5) waarna hij aankondigde binnenkort te gaan trouwen! 1-4
Een monsterzege hing nog steeds in de lucht. Cornelis (bord 7) had al vanaf de opening een (vrij)pion en een kwaliteit meer, en een betere stelling. Sander (bord 6) was taai een prachtig eindspel aan het opbouwen en Victor (bord 8) stond tegen oud-2e kamer voorzitter Dick Dolman huizenhoog gewonnen. Een overweldigende aanvalsmacht en een paar pionnen meer konden echter geen snelle executie uitvoeren. Na wat geruil bleef een gewonnen eindspel over. De vrijpion van de heer Dolman werd echter de vrije doortocht verleend: 2-4.
Sander overkwam iets soortgelijks. Met een kwaliteit meer in een toch al prettig eindspel werd de kat op het spek gebonden; een pion van de tegenstander mocht door. 3-4.
Dan Cornelis. Hij stond dus veel beter, maar had wel minder tijd: een kwartier tegen een half uur, en dat slonk tot 3 tegen 5 minuten. Cornelis gaf onderweg 2 pionnen weg maar dat maakte niks uit, het bleef gewonnen. Totdat hij ook nog een hele toren weggaf. 4-4

Na vele jaren van voorspoed heeft ENPS 3 dus een keer een minder goed seizoen achter de rug. Volgend jaar weer met volle kracht vooruit mannen!

Niek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten