roterende banner

zondag 15 april 2007

De kansen van het tweede

Net als de grote broer ENPS 1 wil ENPS 2 wel promoveren. Aanstaande dinsdag mogen ze een gooi doen naar het kampioenschap. Ze spelen in de 2e klasse en kunnen volgend jaar dus in de 1e klasse terecht komen. De kans is niet zo groot, maar hij is er wel. Er zijn nog vier titelkandidaten in de SGA Klasse 2C. In volgorde van de ranglijst zijn dat:
1. VAS 6          (9 uit 6, 27½ bordpunten)
2. ES'80 1 (8 uit 6, 30 bordpunten)
3. ENPS/Quibus 2 (8 uit 6, 27½ bordpunten)
4. Amstel 2 (8 uit 6, 24½ bordpunten)

De kans dat we kampioen worden had ik in een vorige blog van zaterdag, maart 24, 2007 al besproken: 14, 2 procent. Hieronder de precieze berekeningen, ook die van de concurrentie.

Maar deze tabel klopt alleen als je er van uitgaat dat alle spelers van de betrokken teams precies even sterk zijn. Dat is niet het geval als je de elogetallen bekijkt. In onderstaand staatje zie je de indeling van de laatstre ronde, achter de teams staat hun gemiddelde elo en tpr die ze afgelopen seizoen gemiddeld hadden.

Amstel had dus in de eerste tabel een even grote kans als wij, maar dat is niet reeel. Ik denk dat Amstel een veel lagere kans dan ENPS heeft. En dat Vas 6 een veel hogere kans heeft dan 47,3%: alleen effe winnen van een op papier zwakker team en ze zijn er..

Dinsdag 17 april weten we meer!

Niek Verweij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten