roterende banner

dinsdag 30 mei 2006

Data-mining

Ik publiceerde aan het eind van het seizoen in het clubblad altijd de statistieken van de ranglijst. Zeer belangrijke zaken, zoals ‘Wie speelde het vaakst remise’ en ‘wie heeft de hoogste TPR’ kwamen aan de orde. Het clubblad is er niet meer, maar wel de website, alwaar ik die traditie wil voortzetten. Nu we voor het eerst twee ranglijsten hebben is deze oefening alleen nog maar interessanter geworden. Zo trekt de rook op en kun je echt zien hoe je het dit jaar hebt gedaan. Voor de statistieken bekijk ik alleen die groep spelers die 10 of meer partijen hebben gespeeld.

Hans Looman en Huib Vriens speelden in totaal de meeste partijen, namelijk 24. Ze speelden echter 0 externe partijen, dus "Mr ENPS" zullen ze niet worden. Daarover later meer. Niek Verweij won het vaakst, 13 keer. Dirk de Graaff speelde het meest remise, 9 keer. Het minst verloor Steve Michel, slechts één keer. Steve was ook de man met de hoogste TPR, 1951 en het hoogste percentage, 81%.
De topper die net niet mee mocht doen met deze statistieken was Eric van Rijkom, hij speelde slechts 9 keer intern dit jaar.

De details vind je hier, kijk snel of je er bij staat! Opmerkelijk: in vrijwel alle ranglijstjes staat Mark Hecker tweede!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten