roterende banner

maandag 5 juni 2006

Voetbal en Rapid

Vrijdag 2 juni werd de eerste rapid-avond gespeeld. Er werden drie ronden afgewerkt, en aan het einde van de avond waren er drie spelers met 100%. Eric van Rijkom, Bas Jonkers en Hans Looman hebben nu 3 uit 3. De volgende avonden zullen ze elkaar nog wel tegenkomen en onderling om de eerste plek mogen spelen.

Die volgende avonden zijn 9 en 16 juni. Op die laatste avond hebben we concurrentie van Nederland-Ivoorkust, die wordt gespeeld van 18:00 tot 20:00 uur. Wedstrijdleider Martin Rekelhof dacht daar niet veel last van te gaan hebben. Ik denk daar iets anders over, maar hopelijk krijg ik ongelijk.

Zou het trouwens niet leuk zijn gezamenlijk de wedstrijd van de 16e te bekijken op de van Ostadestraat? Dan kunnen de schaakactiviteiten daarna tenminste op een redelijke opkomst rekenen. Tegelijkertijd wordt er dan een alternatieve schaakvorm geïntroduceerd, nl drankschaak. Want zonder (veel) bier is zo’n wedstrijd natuurlijk niks. Tony, routinier op dit vlak, zal ongetwijfeld veel scoren die avond!

Vrijdag 30 juni om 17:00 uur is de eerstvolgende vrijdag dat we Nederland (als het ons een beetje meezit natuurlijk) mogelijk kunnen bewonderen. Is het niet een idee om onze zaal (of die van de Bridgers) te misbruiken voor een gezamenlijk voetbalfeest? Wie heeft er een beamer + scherm te leen? En wie is er net zo enthousiast over dit idee als ik? Laat het me weten, dan organiseren we één (of bij doorslaand succes twee) van die avonden samen.

Standen en uitslagen Rapidtoernooi

Niek Verweij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten