roterende banner

zaterdag 27 april 2024

Bas aan kop / ENPS 1 handhaaft zich

Het eerste speelde vandaag in hun laatste ronde tegen de club met de opmerkelijke naam Pd4. Ze zijn pas 2 jaar oud en best sterk.

ENPS 1 is tegen de verwachting in enigszins in een degradatiestrijd verwikkeld, maar de concurrentie had het op de valreep gelukkig zo geregeld dat we in deze match slechts een halfje nodig hebben: alleen bij 0-8 zouden we degraderen.

Een complicatie was de koningsnacht en het Oranje Snelschaaktoernooi dat SV AmsterdamWest dan organiseert. veel van onze en hun spelers doen daar aan mee, zodat de match vandaag uit 4 borden bestaat en volgende week ook.

Ardin, Tom, Aran en Peter N speelden vandaag en Aran maakte snel de belangrijke remise (PGN onderaan). Daarna kreeg Ardin ook een halfje kado - want het schijnt dat ie in de slotstelling wel erg slecht stond. Check het zelf. Tom verloor, en Peter ook dacht ik, ik had dat einde niet meer meegemaakt.

Intern heeft Bas de eerste plaats overgenomen van Kees. Kees is op vakantie, de volgende week (laatste ronde) ook, dus hij haakt af om de strijd om de eerste plek. Dat deed ik (Niek) ook, ik gaf helaas in een buitengewoon goede stelling gratis een dame aan Martin H. Ik sta nog steeds de schaarse haren uit mijn hoofd te trekken.

   Partijen        Ranglijst        Kruistabel

Ladder
Rechtsvoor zit Victor, die won van David. Victor wint zodoende ook zijn laddergroepje en promoveert. (Lijstaanvoerder Bas rechtsachter. Hij remiseerde tegen de immer vrolijke Boudy)

Het tweede speelde gisteren (donderdag) 2 partijen vooruit tegen Amterdam West 2. Kees won, Mark remise. Donderdag 2 mei speelt de rest daar, bij winst promoveert het tweede naar de hoofdklasse, megaspannend dus!

[Event "Hoofdklasse SGA"]
[Site "Amsterdam"]
[Date "2024.04.26"]
[Round "7"]
[White "Aran - ENPS"]
[Black "Arad - Pd4"]
[Result "1/2-1/2"]
[TimeControl "1.30+0,15 p/m"]

1. d4 d5 2. Nf3 Nf6 3. Bg5 Nbd7 4. e3 e6 5. Bd3 Be7 6. Nbd2 O-O 7. c3 c5 8. h4
h6 $6 9. Ne5 $3 Nxe5 10. dxe5 Ne4 11. Bxe7 Qxe7 12. Nxe4 dxe4 13. Bxe4 Rd8 14. Qh5
Rb8 15. Rd1 1/2-1/2

14 opmerkingen:

  1. De externe spelers hebben geen keizerpunten gekregen in de ranglijst zie ik. Volledig uit (theoretisch) eigenbelang natuurlijk.

    Ardin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes ga het volgende week aanpassen! Gr Michiel

      Verwijderen
  2. Ik dacht dat volgende week rapid is en de week erna de 15 ronde - ik ging ervan uit dan nog een kans te maken? Groet Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bovendien scheelt het maar drie punten. Als Bas volgende week verliest. Kan ik nog makkelijk eerste worden. Ook als Bas niet speelt kan met het doorkeizeren ook die driepunten worden goed gemaakt. De bookmakers hebben nog niets uitgekeerd.
    Groet Kees

    Wie kan vertellen wanneer de 15 ronde is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgende week: ronde 15
      10 mei: rapid
      17 en 24 mei: play-offs, zonercompetitie en laatste kans om ladder te voltooien

      Verwijderen
  4. Ik had eind januari een update gestuurd voor de agenda. Helaas heeft die de website nog niet gehaald zie ik nu... hoe dan ook door het wegvallen van 19 april, schuift alles een weekje op. Dus 3/5 ronde 15 en 10/5 rapid en dan daarna 2 ronden playoffs. Gr Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een bijzondere avond. Om te beginnen: Gerben Sloot condoleerde me, ik zeg, we zijn toch definitief 2de en dus weer Champions League met Feyenoord ?? (wij hebben het regelmatig over mijn club), maar blijkbaar had hij het over de degradatie met ENPS 4. Sta ik iets later op de avond in de keuken en kom daar een zeer tevreden Aran binnen, die mij uitlegde dat hij zojuist remise had gespeeld waardoor gegarandeerd was dat het 1ste zich handhaaft. Tsja. Helaas verloor ik zelf omdat Dirk mijn fouten genadeloos afstrafte...Vroeger kwam hij nog wel eens in razende tijdnood maar ook dat geluk had ik niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heeft De Raadsheer gisteravond gedaan??

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gewonnen, maar enps 2 heeft ook gewonnen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik was erbij! Top, mannen! Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Laatste anoniem is Daan vanaf mobiel.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ENPS 2 KAMPIOEN !!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen