roterende banner

maandag 17 januari 2022

Weer offline schaken vanaf 28 januari

Sinds de versoepelde maatregelen van afgelopen vrijdag mag er weer geschaakt worden. Daarom begint vrijdag 21 jan de tweede helft van het seizoen.

Tot op de club!

Michiel

Update 20 januari: Wij kunnen vrijdag 21 januari niet terecht in de parochie gezien 'gezamenlijke bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen (zoals afgekondigd op 20 december 2021) vooralsnog ongewijzigd te laten.' Met gevolg dat activiteiten na 17:00 uur niet worden toegestaan.

Begin volgende week wordt bovenstaande heroverwogen. Mogelijk kan er de 28ste wel geschaakt worden. Wordt vervolgd.

Michiel

Update 24 januari: Vrijdag 28 januari kunnen we weer terecht in de pastorie en beginnen we met met de eerste ronde van de tweede helft van het seizoen!

Michiel

Update 28 januari: Het ziet ernaar uit dat we tot 22:00 uur kunnen blijven. Vanavond geen lange partij, maar een begin van de rapid competitie!


32 opmerkingen:

  1. O? Een coronatoegangsbewijs is nog steeds verplicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of we echt vrijdag de 21 e kunnen schaken ? Johan en ik waren vandaag de 17e op de club .Mw Ellie wist nog niet zeker of er al geschaakt kon worden ( Pastoor beslist ) dus nog effe afwachten ,Johan zal a.s donderdag weer bellen .En dat Corona bewijs ,dacht dat door de A.L.V is afgewezen ,dus geen Corona bewijs tonen !

      Verwijderen
    2. Het probleem dacht ik ligt aan het feit dat vrijdag overdag er ook een inloop is van Dak en Thuislozen ,wil je die nog even buiten de deur houden ,kun je ook niet die schakers toestemming geven om te schaken ,klinkt pausibel .

      Verwijderen
    3. Dat is er niet. Er is geen inloop.

      Verwijderen
    4. Hoi Bert, ik baal ervan dat ik je niet meer live kan zien en spreken. Laat dat gezegd zijn. Wat betreft de ALV als het gaat om toegangsbewijs CTB: daarna is er het nodige veranderd en is er dat Protocol Veilig Schaken gekomen. Dat houdt in: controle CPB. Vandaar dat ze bij Caissa niet meer fysiek schaken. Ik vind dat het bij ENPS ook zo zou moeten zijn. De visie van het bestuur onderschrijf ik dan ook niet en vind ik onverantwoord. Ik voel me dan ook niet veilig als ik op de clubavond kom schaken. Ik heb mijn standpunt hierover een en andermaal kenbaar gemaakt. Dit is dan ook de laatste keer dat ik hierover iets meld.

      Verwijderen
    5. Jammer dat je er zo over denkt Daan maar ik respecteer je mening ,het is volgens mij niet de visie van het bestuur maar de wens van de A.L.V en zoals je weet gaat de wens van de A.L.V boven de wens van het bestuur .Volgens mij was jij niet aanwezig op die A.L.V Ja dat is een beetje niet stemmen maar toch aanmerkingen maken op de politiek ! Was dan gewoon gekomen of per webcam ( deed Adrienne ook ) dan kon je je grieven op tafel gooien ! Tegenwoordig zijn er zelfs bij ENPS enige strengere regels doorgevoerd b.v om 24:00 uur moeten we weg zijn ,vroeger gingen we door tot soms 00:02 uur en ook die 1,5 m afstand houden we erin ,ook die toeloop tot de keuken is verder beperkt en het staat iedereen vrij om een mondkapje om te doen .Het enige wat we NIET doen is die Q.R code controleren .Caissa is een van de weinigen die het wel doen ,er zijn daar dan ook de nodige conflicten voor gekomen ,lees maar op hun website het verslag van Jaap Van Velsen hun oudste lid +87 jaar oud .Hoop je desondanks toch nog een keertje op de club te zien ouwe Feyenoorder ! gr Bert

      Verwijderen
    6. Ja dat weten veel mensen niet eens maar het Bestuur van een vereniging is niet het hoogste gezagorgaan binnen die club ! Het hoogste gezagorgaan is de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering .Het Bestuur is voor de dagelijkse zaken maar die A.L.V bepaalt de rij-richting van een vereniging !

      Verwijderen
  2. Bij Caissa wordt nu weer gewoon geschaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In mijn leven nog nooit zoveel met bisschoppen te maken gehad, ik vind het wel grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yes what to do with a Bishop on G 2 ? 🤣😁😂

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Omdat ik in de 80 jarige oorlog aan de goede (=winnende) kant stond, heb ik ze maar een beetje lopen negeren en meer ingezet op paarden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "wordt vervolgd" met een d op het eind.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Volgende week wordt er aangekondigd dat activiteiten na 20:00 uur niet worden getolereerd .......................

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mag ik dan na dat tijdstip geen bier meer drinken??

      Verwijderen
    2. Daan ? DAAN !! Bier drinken is geen activiteit maar is essentieel voor sommige bevolkingsgroepen ! Noem er een paar van : Dronkaards ,alcoholisten ,zuipschuiten ,mierenneukers ,azijn-pissers,schakers .

      Verwijderen
    3. Dankjewel Bert, wat een opluchting! PROOST!!

      Verwijderen
  9. Wat een geweldige prestatie van onze Anish trouwens! Ik heb altijd zo'n hekel gehad aan die Anish-bashers die vonden dat hij alleen maar remise speelde. Flauwekul! We moeten ontzettend trots zijn op ons toppertje!
    Topschaker, humoristisch, zich zelf relativerend...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mee eens! vandaag Foreest - Giri. ik ben heel benieuwd.

      Verwijderen
    2. Prachtige overwinning van Jorden. Wat een avontuurlijke schaker is dat toch. 4 overwinningen, 4 nederlagen. We mogen wel stellen dat Nederland de (potentieele)opvolger van Jan Timman heeft gevonden

      Verwijderen
  10. Ik ben er ook morgen. Zin in!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bij het opruimen van die Schaakkast ( samen met Johan ) was ik naarstig op zoek naar die dozen waarin die klokken hebben gezeten + die nummer bordjes .Geen van beide gevonden .Ik keek wel even naar dat uitslagenbord "" Nou Johan dit bord is wel proffesioneel opgeknapt ,vakwerk hoor !"" Op de achterkant stond ....... Niek Verweij .Ik vond wel oude schaakstukken ook al vakkundig bewerkt met een decoupeer zaag waarschijnlijk uit de jaren 50 v.d.v.e .Ja toen hadden de mensen nog geen t.v ( de meesten niet ) geen computer ,geen smartphones geen whatts appjes kortom geen overbodige rotzooi ,ze gingen gewoon te keer met die decoupeer -zaag ! Nou van die bordjes heb ik nummerbordjes gemaakt van bord 1 t/m bord 8 .Dus 70 jaar na dato worden die schaak stukken weer gebruikt ,bij de eerst komende externe !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. tussen 04:54 en 05:53 slaap ik (Bert)😃

    BeantwoordenVerwijderen