roterende banner

zaterdag 19 juni 2021

Derde ronde zomercompetitie

Ach en wee, kommer en kwel. Wat is er toch aan de hand? Reproductiegetal R is al weken onder de 1, bijna alle leden zijn 1 of 2 x gevaccineerd, de premier geeft voor het eerst in tijden positieve persconferenties. En wat zien we op de club? Zeven (7!) man. Nog oneven ook, Roeland werd uitgeloot, dit waren de partijen van 18 juni
1 Niek Verweij-Gerben Sloot 1-0
2 Victor Bartman (C)-Michiel Smit (B) 0-1
3 Allard de Liefde (C)-Johan vd Maas (B) 0-1

En de ranglijst na ronde 3
Het is volgende week alweer de laatste ronde van deze ultrakorte zomercompetitie. Weliswaar bijna voorbij, maar ik doe toch een oproep: KOM 26 JUNI ALLEMAAL. Voor de gezelligheid! Om te genieten van de club en het echte schaken! Om blij te zijn met elkaar! Om het leven te vieren! Forza ENPS!
Victor-Michiel

Ik won supersnel van Gerben, dus ik liep om 21:15 alweer naar huis. Onze kerk met het gerenoveerde schaakbord in de top stond prachtig te shinen in het zonnetje.


Niek

6 opmerkingen:

  1. ik ben Chicken seed (bang) om tegen Niek te spelen.
    dank je wel Gerben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna iedereen gevaccineerd? Ja ik in ieder geval wel, donderdag 3 juni de 2de Pfizer. Maar dan kom ik een niet nader bij naam te noemen lid tegen dat zich niet laat vaccineren met het argument: Ik red me wel.
    Let wel, we leven in een vrij land en elke koekwoud mag vinden wattie wil maar dit soort redeneringen beginnend met het woordje 'ik'...Bah.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, leuk dacht ik we gaan weer schaken! Echter bleek ineens dat je een mondkapje moet dragen als je in de zaal ging wandelen. (tot december vorig jaar deze eis helemaal niet im Frage). Afgehaakt. Realiseerde me ineens wel dat het virus op de schaakclub is geëvolueerd naar een virus met een ingebouwde bewegingsmelder. Erg gevaarlijke variant. Maakte me wel zorgen in hoeverre mensen die veel bewegen achter het bord ook verplicht een mondkapje zouden moeten dragen in dat kader :-)

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik (:D) ben het met je eens Daan, vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gemeenschap. Maar voor mijn redenering hierboven maakt dat helemaal niks uit, als er een paar niet-gevaccineerden rondlopen is dat prima, zolang ze het zelf prima vinden.

    Martin, de mondkapjeseis kwam van de voorziter van de nationale bond, die wilde zich op voorhand indekken denk ik, maar in de ENPS praktijk werd er maar mondjesmaat (niet) aan voldaan. Ikzelf dacht als dubbelgevacineerde, geen symptomen hebbende, niet anderen aanrakende, dat het wel zonder kon.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had ook geen zin om op vrijdagavond wéér een mondkapje te dragen maar kom vrijdag wel langs, volledig gevaccineerd en al :)

    BeantwoordenVerwijderen