roterende banner

zaterdag 29 september 2018

ENPS 2 - ENPS 1 3 - 5

De top 3 scoorde 3 uit 3.
Dat klinkt overtuigend, maar dat was niet helemaal zo.
ENPS 1 heeft natuurlijk gewonnen.
Maar ENPS 2 was toch een klein beetje in de buurt van het beentje lichten waarover ik sprak in het vorige stukje. In bijna alle partijen waren er kansen/kansjes op meer voor de jongens van het tweede:
  1. Op bord 1 kreeg Jan (ENPS2) een remise-eindspel op het bord tegen Aran (ENPS1). Met vier dichtgeschoven pionnen en een paard aan beide zijden leek er echt helemaal niks meer mogelijk. Aran bood remise aan, maar Jan sloeg het af!! ... en stortte zich in zijn eigen zwaard.
  2. Op bord twee belandden ook Tom (1) en Sanne (2) in een duidelijke remisestand. Sanne bood dus ook remise aan. "Vraag dat maar aan mijn captain Niek" reageerde Tom. Dat bracht Sanne kennelijk zo van zijn stuk dat ie doorspeelde, gelijk op de eerste zet een blunder beging waarna hij op kon geven.
  3. Op bord 3 kwam Jildo (2) tegen Francisco (1) veel beter te staan (vertelde Tom me). Wellicht wat angstig voor de reputatie van de Spanjaard bood Jildo remise aan. Francisco sloeg af en won op wilskracht.
  4. Bord 4: Bert (2) kreeg een zinderende aanval op de koningsstelling van Peter H (1). Bert kon het niet doorzetten en was uiteindelijk nog blij met remise.
  5. Bord 5: ondanks 170 ratingpunten verschil won Mark (2) van de nieuwe ENPS-er Ardin Bosboom (1). Ardin was een partij lang in de aanval, Mark hing in de touwen, verdedigde stug en deelde in de laatste ronde de knock-out uit, hij zette mat.
  6. Bord 6: Peter N (1) kwam heel vroeg op de avond al naar me toe. Kan ik remise aanbieden tegen Bas (2)? Ik heb helemaal niks. Speel voor jezelf zei ik hem. Hij probeerde het nog, maar het werd toch remise.
  7. Bord 7: Steve Michel (1) won van Mischa (2). Dit leek mij de enige partij uit één stuk van het eerste
  8. Bord 8: Kees (1) kwam veel materiaal achter tegen Boudewijn (2) ze belandden nog wel in een eindspel, het terrein waar Kees meestal nog ijzer met handen breekt, maar dat lukte hem deze keer niet.

De eerste ronde in de nieuwe hoofdklasse is gespeeld. Alle teams hebben nu één wedstrijd achter de rug, al de spelers zijn dus bekend. En wat we al dachten klopt: het gaat zwaar worden dit jaar.
VAS5 heeft een waanzinnig team, o.a. een 2400 speler en 2 man met 2300+ De Raadsheer heeft heel verrassend de hoogst gerate speler, Hing Ting Lai (2457) op een, en Tobias Kabos (2304) op twee, niet te geloven allemaal!

Ik heb geen bestanden van de interne opgestuurd gekregen, deze week moeten we dat dus helaas overslaan.

Niek

18 opmerkingen:

  1. Lekker Niek,

    ik heb de wedstrijd min of meer hetzelfde beleefd. Of Jildo véél beter stond weet ik niet, maar ik dacht dat hij helemaal terug in de partij was nadat Francisco hem in de opening wel in de problemen had gebracht.

    Ik ben helemaal niet zo verbaasd dat Jan de remise afsloeg, hij moest toch winnen voor een gelijkspel?

    En begrijp ik het goed dat de intern nu de hele week niet geplaatst wordt?

    De voorzitter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boudewijn de man in vorm! eerst kampioen van Amsterdam in de B poule, nu mij volledig weg gespeeld. Ik had me de start van het seizoen mooier voorgesteld, gelukkig mogen we de volgende wedstrijd tegen VAS 5 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn samenvatting van bord 3: Francisco gaf mij met twee opeenvolgende grafzetten een betere stelling, die ik ogenblikkelijk met één grafzet weer wist om te buigen in een verloren eindspel, i.p.v. een kansrijk middenspel. Wat dat betreft was ik dus efficiënter. Vervolgens, om nog eens te demonstreren dat ik echt niet doorhad wat er aan de hand was, bood ik remise aan, maar Francisco had niet veel wilskracht nodig om zijn gewonnen stelling keurig uit te spelen. Ik zal mezelf er nog vaker aan moeten herinneren, dat ik als schaker lui, impulsief en oppervlakkig ben, om dit soort miskleunen in de toekomst te voorkomen. Sorry, ENPS 2. Graag gedaan, ENPS 1. Uw vijfde colonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Over vijfde colonne gesproken ,was een beetje dronken gisteren maar heb toch wel een beetje opgelet b.v die kale op bord 2 van E 1 ,komt mij zo bekend voor en dan dat 8e bord van E1 komt me ook al vaag bekend voor en dan die teamcaptain van E1 ,waar heb ik die vent eerder gezien ? Effe piekeren en ja hoor ik weet het al ! Ze waren alle 3 van ENPS 2 afgelopen seizoen ,ze worden zeker beter betaald bij E1 ,ENPS 2 heeft de allerlaagste teamrating van de Hoofdklasse maar dat maakt ons geen moer uit ,speel zoals deze avond onbevangen en niet bang voor niemand en we ( ENPS 2 ) zullen scoren ,ook zonder die overlopers ( grapje )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Precies Bert scoren zullen we desnoods steeds 3 of 3 1/2 .
    Niek als iedereen van de interne nou even zijn uitslag in een reactie plaatst is dat een goed idee?
    Zijn in ieder geval de uitslagen bekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Bas : Van de 12 teams degraderen er maar liefst 6 maar VAS,AMSTELVEEN,NW WEST,ALMERE,DE AMSTEL ,FISCHER/Z en CAISSA kunnen in nood ook een beroep doen op spelers uit de KNSB-competitie ,iets wat de RAADSHEER en ENPS niet kunnen .

      Verwijderen
  6. Niek verloor van Jeannot
    Arjen won van Victor
    Roeland gaf op tegen Albert
    Daan was in een goede stemming dus die heeft misschien ook wel gewonnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien moet ik dan overwegen om te gaan pokeren, maar ik heb verloren van Michiel...

      Verwijderen
    2. En als ik me niet vergis heeft Ailco van Martin gewonnen...

      Verwijderen
  7. Steve won inderdaad nogal rechttoe rechtaan vanwege zijn betere openingskennis. Zeker geen verloren avond voor mij, want het was een nuttige les, die zeker van pas zal komen. Mischa de Rue

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rob Lange - Pieter 0-1, maar alleen omdat hij slordig was toen de tijd op was en door zijn vlag ging. Ik heb weinig fouten gemaakt, maar ook niets gecreeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. VAS 3 heeft een teamrating van 1676 ,VAS 3 speelt in 4D...VAS 5 speelt een klasse lager en heeft een teamrating van 2209.Zo ook Amstel 2 is sterker dan Amstel 1 .Onnodig uit de doeken te doen dat Caissa 6 en 7 beduidend sterker zijn dan Caissa 4 en 5 .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De nummering is ook onjuist Bert.
    Ze hadden naar mij moeten luisteren en in de SGA opnieuw beginnen met Caissa 1 en VAS 1 enz. Ook al wil Caissa dat niet.
    Voor de SGA is het toch irrelevant hoeveel teams zo'n club in de KNSB competitie heeft.
    Of hoeveel jeugdteams.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ach zo ,Ach zo ! Nou toch makkelijk ,volgend jaar spelen onze beste spelers in de 3e en 4 e klasse en onze zwakste spelers in de hoogste klasse voor niemand leuk maar wat nu gebeurt is van de gekke ,ik dacht eerst dat Elwin Osterwald weg was bij Laurierboom maar nee hoor hij speelt gewoon bij de Boom en ook bij Caissa ,het zelfde geldt voor Hing Ting Lai,Tobias Kabos etc etc ,de enige clubs die het eerlijk (?) spelen zijn ENPS en A,veen De Raadsheer zag de bui al hangen en lijfde snel wat sterke spelers in ,MOETEN WIJ ALSNOG OOK MAAR DOEN ( Ja Niek ik ben het echt !!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat dit een uitdaging zijn voor ENPS 2 !! O.K wij zijn op papier het zwakste maar papier is maar papier !! Wij hebben tegen ENPS 1 getoond over de juiste vechtmentaliteit te beschikken ,we zullen wel degraderen want 6 van de 12 gaan eruit ,maar niet zonder slag of stoot ! FORZA ENPS 2 !!

      Verwijderen
    2. AMEN! Zo hee ... trillende ruiten daarbij die woningen in De Pijp en al de stadsdelen eromheen!
      Zet m op Bert!! Gogogo ENPS2!

      Verwijderen
    3. Zo is dat Tuan Verweij yang ter hormat ,gewoon een beetje sambal bij .

      Verwijderen