roterende banner

donderdag 23 februari 2012

Jubileumfeest uitgesteld!!

Beste (oud) leden,

Het is heel vervelend om te moeten melden, maar door het dichtvriezen van de Amsterdamse wateren heeft de feestcommissie moeten besluiten het jubileumfeest en toernooi uit te stellen naar zaterdag 10 maart (voorlopige datum). Gisteren hebben we nog geprobeerd een goed alternatief te verzinnen om de dag door te laten gaan, maar dat is niet gelukt. Helaas is onze fantastische jubileumdag afhankelijk van een vaartocht (meer gaan we nog niet verklappen). Die is helaas niet meer mogelijk omdat de boot is vastgevroren, waarmee het ijs de pret voor ons schakers heeft bedorven.

Gelukkig komt na de vorst de dooi, en zal ons jubeldagje uiteindelijk het laatste woord krijgen. Als het allemaal goed is treffen wij elkaar dan ook op 10 maart, precies vier weken na de aanvankelijke datum. Voor wat betreft je inschrijving gaan we ervan uit dat je er opnieuw bij zult zijn; de lijst blijft daarom gehandhaafd. Meld je svp als je onverhoopt moet afhaken of als je er – wie weet – toch bij kunt zijn. Wij willen jullie in ieder geval bedanken voor de grote belangstelling, het feest wordt hierdoor vast en zeker een klaterend succes. Ook alvast grote dank voor de mensen die zich zo hebben ingespannen tijdens de voorbereidingen, temeer nu het verwachte hoogtepunt zich plotseling achter de horizon heeft teruggetrrokken. Met name Ronald heeft alles uit de kast gehaald om oud-leden te informeren en het toernooi voor te bereiden, samen met Kees. Dankdank, maar weet dat het niet voor niets is geweest!

In de komende dagen gaan we bepalen of 10 maart definitief gemaakt kan worden. We houden jullie via website op de hoogte.

Namens de feestcommissie,
Rimme

14 opmerkingen:

  1. Jammer!
    Kunnen we geen Elfstegentocht houden? Een Schaak-schaats-wedstrijd? Met klunen in de voorhand en mat en sopie?
    Nou ja, voor 10 Maart hoef ik i.e.g. geen vrij te vragen en ik heb nog even respijt voor die briljante redevoering in epische dichtvorm waaraan nog geschaafd moet worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tournooi overdag gaat wel door?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee toernooi gaat ook niet door

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 10 maart kan ik helaas niet,

    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 3e heeft gisteren verloren met 6-2.
    Alleej Johan wist te winnen. Peter heel netjes op bord 2, en ondergetekene haalde remise.

    Marco (bord 1), Tony, Victor, Rimme, en Sander verloren

    Hoe ging het met het eerste gisteren?

    gr

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vervangend teamcap. S. Visser leidde het eerste naar een klinkende 5,5-2,5 overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waarom blijf ik toch schaken, wetende dat ik er niets meer van kan, of iets nauwkeuriger geformuleerd: er nooit iets van heb gekund?
    Domheid en halsstarrigheid zijn trouwe kameraden en dat is een deel van de verklaring, maar misschien is er op een bepaald niveau van abstractie toch nog iets goeds te zeggen van mijn geknoei.
    Arbeid en nutsvoorzieningen zijn de noodzakelijke voorwaarden voor het menselijk leven, maar voldoende zijn zij niet.
    Een menselijk leven dat de moeite van het leven waard is, is een speels leven.
    Pas wanneer de mens speelt is hij vrij, is hij mens.
    De verteller van Proust denkt terug aan een ontmoeting met Rachel, de maîtresse van zijn vriend Robert, en hij overweegt dat hij toch geen verloren uren heeft doorgebracht; hij heeft kunnen genieten van een roos, een geparfumeerde sigaret en een glas champagne.
    De esthetische, vrijblijvende afstandelijkheid is essentieel voor het contemplerende genieten.
    Het functionele maakt deel uit van de animale, biologische natuur van de mens, zijn drang tot overleven, tot overheersen en zijn behoefte aan veiligheid.
    Waarin de mens zich van andere dieren onderscheidt is dat hij grappen kan maken waarom hij zelf moet lachen. Niet de rede of het hart bepaalt de mens, maar het overbodige.
    De pulchritudo vaga, de schoonheid van de natuur belangeloos te kunnen genieten, is voorbehouden aan goede zielen. Tot de pulchritudo adhaerens willen knoeiers als ik zich verklaren omdat hun neurotische geaardheid het schone niet kan verdragen. Hierin is oog voor het frivole en gratuite en wordt de hoogste waarde toegekend aan geestige conversatie en ander tijdverdrijf waarbij ieder belang of nut verdwijnt. De wereld is immers al oververzadigd van troosteloze nuttige dingen.
    Al mijn partijen zijn te beschouwen als een grap. Een slechte mop en niemand dan ik zelf kan erom lachen, maar hierin bevestig ik mijn mens zijn. Een miserabel mens, maar toch een mens.
    Het loont dus toch om te blijven spelen en als de nieuwe huisartsenpost aan het einde van het jaar zijn deuren opent in de Gerard Terborghstraat, zal ik niet alleen een afspraak maken met mijn nieuwe huisarts over mijn euthanasie, maar me ook vitaminepreparaten laten voorschrijven opdat ik voor het onverbiddelijke einde mijn concentratievermogen nog een keer herwin en weer een partij kan spelen zonder grove blunders in het derde uur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Ruud, ik neem aan dat dit epistel het gevolg is van gisteravond? ik was er helaas niet bij, maar een typisch geval van schaakvergiftiging, zotezien. misschien hebben ze op de huisartsenpost daar een preparaatje voor? vrijwillige beeindiging van het schaken, en een lang en speels leven is uw deel. kan de E-pil wat langer in het laatje blijven liggen. je kan ook blijven schaken bij ENPS natuurlijk. dat is een lijdensweg, zeker, maar wel een die je aflegt in goed gezelschap.
    dank voor de tekst, het was een genoegen.
    gr.rr

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als overbodigheid de toetssteen is van menselijkheid, dan zijn al onze schaakpartijen offers op het altaar van de ledigheid en hebben tijdloze waarde die wij niet kunnen bevatten, slechts respecteren door verder te spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. de afschuw van een slechte partij of een miserabele blunder heelt met de tijd of een gezonde winstpartij.

    Dokter de Vries
    Wijkpost Ferdinand Bol

    (mijn schaakconsulten worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoedt zonder aanvullende verzekering)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zit soms als een blinde te schaken, zo ook vandaag. Flierefluitend stukjes hout schuiven, en de dreiging pas zien na de uitvoering. Gatver!

    Marten

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ontving een afmelding voor 10 maart, Herman Kemp

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen