roterende banner

maandag 28 juni 2010

Pleinfestival

Afgelopen zaterdag vierde het Max Euwe Centrum het feit dat 75 jaar geleden Max Euwe om de wereldtitel schaken streed.

Er was een kampioenschap voor 75-jarigen, een puzzel, er was iets voor de jeugd, jonge (groot-)meesters (Giri, Bok, Van Kampen) gaven simultaansessies (Amedee redde het niet tegen Giri), je kon snelschaken tegen Giri (o.a. Mark Hecker en Boudewijn van Beckhoven gingen er hard af).
En er was een rapidtoernooi voor (12) teams van clubs die 75 jaar geleden zijn opgericht (1934-1936).
ENPS deed mee, uiteindelijk zelfs met twee teams, want een club meldde zich af.
Andere clubs waren o.a. Velp, Boxmeer, Ons Genoegen uit Amersfoort, Hardenberg, Den Bosch, Doorn/Driebergen, 'ons eigen' Het Probleem, Alphen en Barneveld.

Team 1 (Bert, Ronald en Bas) drong na een zeskampje als tweede door naar de kruisfinales, versloeg daarin Het Probleem waarna het team in de finale de eer aan Barneveld moest laten.
Team 2 (Ron, Sanne en Arjan) eindigde in het andere zeskampje als vierde. Toen bleek dat er vijf prijzen te verdelen waren, zetten ze nog even aan in de play-offs voor plaatsen vijf t/m acht en legden beslag op de vijfde plaats!
Andere ENPS'ers, waaronder onze voorzitter, kwamen alleen even kijken en aanmoedigen.

Onder een stralend zonnetje werd met het toegestroomde publiek nog even nagenoten van het ENPS-succes, waarna we met een T-Shirt "Meneer, is dit het Max Euweplein?" en onze prijsjes tevreden naar huis gingen.

Bas 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten