roterende banner

dinsdag 29 september 2009

VAS 3 – E1

Voor de 2e keer in haar geschiedenis, mag ENPS in de hoofdklasse spelen.
De vorige keer was twee jaar terug, Toen werden we mede door 4!!! nederlagen met 4,5-3,5... 7e van de 10, en vlogen er weer uit!

Vanavond zouden we spelen met:
Roel, Kees, Peter, Bert, Mark, Jan, Eric en Bas. Jawel het complete eerste team!
We moesten tegen het jeugdige 3e team van VAS.

Zelf had ik een bridge competitiewedstrijd op internet (20,30), omdat VAS ongeveer 100 meter van mijn huis is, kon ik bij de aanvang aanwezig zijn.

Even na 8 uur waren we nog maar met 6 spelers, Mark en Peter waren er nog niet. Gelukkig was Mark er even na 8 uur wel, maar van Peter nog geen teken van leven.... Heb hem natuurlijk proberen te bellen, maar zijn telefoontje is gewapend met voicemail. Kreeg hem niet te pakken!

Maar goed om 20,20 naar huis voor mijn wedstijd, Peter nog een keer geprobeerd.....
Om kwart voor 10 had mijn bridgeteam helaas verloren, maar ik kon gelukkig wel weer naar de schakers toe!

We stonden 1-0 achter.... Peter was er niet. Troost voor on was dat VAS blijkbaar een van haar sterkst spelers op bord 3 had gezet, een met een rating van 2190. Het had geen makkie geworden voor onze man dus, hoewel Bas een goede score heeft tegen dat soort jongens.

Over Bas (8) gesproken....hij was de volgende, hij liet een klein gaatje op d5 en werd vervolgens een beetje gewelddadige wijze van het bord af gemept 2-0

Roel (1) leek heel rustig te staan, met wat spel op de damevleugel. Uiteindelijk brak Roel er door heen, een klein onvoorzichtigheidje daarna van de VAS speler betekende dat ie mat werd gezet, midden op het bord! Prachtig Roel! 2-1

Vervolgens gebeurde er qua sores niet veel een tijdje totdat Mark (5) verloor. Hij leek wat aanval te hebben, maar in werkelijkheid stond zijn tegenstander toch wel erg gezond 3-1

Eric (7) met een pion minder, en Bert (4) met een mindere loper haalden beiden een half puntje 4-2 Qua persoonlijk resultaat een prima resultaat boys!

Hadden we nog Kees (2) en Jan (6). Zou het nog kunnen.... Kees had de hele partij wel wat spel, maar het was toch niet genoeg om te winnen. Jan had ook spel en speelde dat eindspelletje lekker koel! Heel mooi man, gefeli! 3,5-4,5

Nee he, 3,5 – 4,5

Ik werd daarnet gelukkig door Peter gebeld..... Hij baalde als een stekker, dat kunnen we ons allemaal voorstellen. Hij was de pot totaal vergeten, lag heerlijk te snurken ten gevolge van een zwaar weekend, helaas met het telefoontje uit.

Peter, ik ben blij dat ik je ff sprak. Volgende keer beter! Overigens... ik vertelde je, het is mij ooit ook overkomen....

10 januari 2006 Amstel 2 - ENPS 2
Bord 2. Ysbert van Hoorn 1648 – NO 1-0 (snif)
De wedstrijd eindigde in 4-4..... ook dat nog....

Volgende keer? Allen ..... NOTEER VAST IN JE AGENDA
30 oktober, thuis tegen Laurierboom-Gambiet 1

Wel heel belangrijk om gelijk even te noteren…. Ik kan jullie namelijk pas de woensdag daarvoor lastig vallen met .... je moet spelen!

Gr
Ronald

3 opmerkingen:

  1. zonde, zonde. Waarom staat er eigenlijk een foto van de bridgende teamcaptain bij het artikel? Waar zjin onze strijdende makkers van het geblokte slagveld?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is niet alleen de bridgende captain maar ook de schrijver, ik dacht dat het altijd wel leuk is om die te zien bij het verhaal. Maar wie is Ecudorp Almine eigenlijk?

    Ik hoop dat ik morgen mijn camera niet vergeet dan zal ik ook wat strijdende makkers hier afbeelden. Tot morgen!
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tis nu al spannend in de promotieklasse: alle 4 de wedstrijden in de eerste ronde eindigden in 4,5-3,5...

    BeantwoordenVerwijderen