roterende banner

zondag 27 september 2009

ENPS/Quibus

Zal je altijd zien. Na een jaar of 20 ENPS/Quibus te hebben geheten is dit jaar voor het eerst onze sponsornaam afgekoppeld en heten we weer gewoon ENPS. En uitgerekend nu is Cafe de Quibus verheven tot ons tijdelijke clublokaal! Met groot succes overigens, alle schakers die ik tot nu toe erover gesproken heb zijn vol lof. Maar afijn, nu de harde cijfers van afgelopen Vrijdag. Kees mailde mij (Niek) de uitslagen en een verslag van het rapidtoernooi:

Roel (gefeliciteerd!) wint de finale na twee partijen van Bas, nadat Bas eerst Niek uitschakelde in de halve finale.
Vreemd was wel dat ik tijdens de finale vragen kreeg zoals: is aanraken zetten? en hij heeft nog maar twee seconden en ik geen pionnen of stukken meer is het dan toch remise?

Roel 4.5
Bas 4
Niek 4
Ronald 3
Mark Hecker 3
Theo 3
Rimme 3
Roeland 2.5
Kees 2.5
Arjan 2.5
Remco 2
Albert 2
Joost 2
Leo 1
Ingeborg 1
Leon 0

Het was weer erg gezellig en weer kwamen er in de loop van de avond weer velen buurten, zoals Sander, Arjan, Eric, Regis en vast nog een paar die ik vergeet.

Kom volgende week weer naar de quibus! Bas verzorgt dan de indeling en het format, want ik ben een weekendje in Serooskerke. We houden je op de hoogte over de kantine!

Forza ENPS!
Kees

PS: maandag begint het externe seizoen met een wedstrijd van het eerste tegen VAS. Het beloofd een zware wedstrijd te worden, dus als je in de buurt bent maandag kom dan even een hart onder de riem steken.

2 opmerkingen:

  1. Die vragen mag je dan wel vreemd vinden, maar ik zit met een slok op in een informele sfeer een finale partij te spelen van een tournooi wat ik eigenlijk al lang gewonnen heb. Volgens de regeltjes, ik ken ze erg slecht, zal het allemaal wel kloppen, maar met schaken, dat kan ik in ieder geval goed genoeg om dit soort partijtjes te winnen, was de partij aan alle kanten al beslist. En toen raakte ik inderdaad een pionnetje aan. Waar ik vroeger elke dag speelde was dat geen enkel probleem en is de gewoonte er in geslopen, maar met een claim wil je toch niet winnen? Dat heeft toch niets met schaken te maken? Als je van regeltjes en arbiters houd kun je beter gaan bridgen, dan kom je pas echt aan je trekken.
    De tweede partij was een hardhandig pak op de broek, aan de lezer om uit te maken of dat terecht was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergis je niet in de juiste Serooskerke. Er zijn er 2 van
    en liggen ook nog eens in dezelfde
    provincie.

    BeantwoordenVerwijderen