roterende banner

maandag 11 juni 2007

Statistieken 2006/2007

Ik publiceerde aan het eind van het seizoen in het clubblad altijd de statistieken van de ranglijst. Zeer belangrijke zaken, zoals ‘Wie speelde het vaakst remise’ en ‘wie heeft de hoogste TPR’ kwamen aan de orde. Het clubblad heeft plaats gemaakt voor een schitterende nieuwsbrief, de ENES, en de website, alwaar ik deze statistieken-traditie heb voortgezet.

Ik voeg daarvoor de lijsten van de eerste en de tweede competitiehelft samen, en geef daarmee duidelijkheid over wat er nu eigenlijk echt aan de hand is geweest in seizoen 2006/2007. Ik bekijk alleen die groep spelers die 10 of meer partijen hebben gespeeld. Die groep bestaat uit 24 spelers. 31 man hebben minder dan 10 partijen gespeeld. Al de resultaten kun je hier zien. De winnaars noem ik hieronder:

Mark Hecker won het vaakst, 14 keer. Hij scoorde ook de meeste punten, namelijk 16½. Albert de Roo speelde het meest remise, 10 keer. Het minst verloor Bert Wijchgel: 2 keer in 13 partijen. Kampioen Steve was (net als vorig jaar) de man met de hoogste TPR, 2186. Het hoogste percentage werd behaald door nieuweling Bert Gijsbers, 79%

En dan nu het belangrijkste onderdeel ... wie speelde het vaakst en wie is Mr. ENPS?! Vorig jaar kwam Bas Jonkers de eer toe. Zou het hem weer gelukt zijn?? De meeste intere partijen werden gespeeld door Leo van Benten (33), maar die speelde niet extern. De meeste externe parijen speelde Gary Kenworthy namelijk 11 (waaruit hij 10 punten scoorde) maar die speelde weer niet intern. Als we beide lijsten combineren komt de sympatieke zoethoutwortel (en afgeleide producten) kauwende Duck Wals te voorschijn: 36 partijen in totaal! Gefeliciteerd Duck!!

Tot slot een eervolle vermelding: degene die het hoogst eindigde maar minder dan tien partijen speelde en dus buiten de statistieken valt is Jan Velde met de score 5 uit 5.

Niek

1 opmerking: