roterende banner

zaterdag 30 juni 2007

Bonte avond

Gisteravond speelden wij niet alleen de laatste ronde van het seizoen 2006/2007, het was ook onze laatste avond in het Afrikahuis. Na het treurige vertrek uit het Oranjehuis hebben we van deze fraaie nieuwe lokatie dus maar een jaar kunnen genieten.
Een zware ENPS delegatie bestaande uit ondermeer Eric, Bas, André, Martin is ondertussen driftig op zoek naar een nieuw onderkomen, er werd stevig gediscusseerd voor aanvang van de bonte avond.

Maargoed, terug naar de avond zelf. Traditioneel staat er een kakkafonie van schaakvarianten op het menu. We speelden in tweetallen achtereenvolgens:

1. Cylinderschaak (de a lijn grenst direct aan de h lijn, het bord loopt dus aan de zijkanten eindeloos door. Voor horizontale(toren)zetten niet moeilijk, maar wel voor diagonale(loper)zetten!)
2. Kameleonschaak (als een stuk slaat veranderd hij in het geslagen stuk)
3. 007-schaak (hierbij speel je als een dubbelspion. Je voert drie in plaats van één zet uit; één voor jezelf, één voor je tegenstander en dan weer één voor jezelf.)
4. krimpschaak (als een horizontale rij of verticale lijn vrij komt verdwijnt die definitief, en daarmee krimt het speelveld)
en tot slot het oude vertrouwde 5. Doorgeefschaak

Ik vond het ongelooflijk moeilijk. Alle eerder opgedane standaard schaak-ervaring-regeltjes moet je los laten, en in de duur van de partij (10 min per persoon) moet je ze opnieuw uitvinden. Het duo Theo Bakker en Bert Gijsbers won met overmacht, een ronde voor het einde konden ze al niet meer worden achterhaald. Opvallend is dat Theo vorig jaar ook al won! Het verslag van de vorige editie van het toernooi lees je hier.

Overig deelnemende teams waren:
  • Tony en Albert
  • Andre en Rahmat (Bas viel af en toe in)
  • Martin en Dirk (Bas viel af en toe in)
  • Eric en Duck
  • Jan en Niek

  • Op de foto: Duck en Eric worden met 2-0 verslagen door champs Theo en Bert. Precies op het moment dat ik flitste stond Duck mat (hij wijst het met zijn vinger aan) en ging Eric door zijn vlag. Het spreekt voor zich dat de fotograaf luidkeels de schuld kreeg!

    Tot slot: Jan bedankt voor de ketering!

    Niek

    4 opmerkingen:

    1. het was de leukste avond van het jaar

      BeantwoordenVerwijderen
    2. Hoi!
      Het was zeker leuk.
      Krijgen we de scoretabel ook nog?
      Zou interessant zijn. Groet.

      BeantwoordenVerwijderen
    3. De scoretabel heeft Martin. Martin kan je die nog naar me sturen?

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Leuke kiekjes en een mooi verslag Niek.

      BeantwoordenVerwijderen