roterende banner

zaterdag 3 februari 2007

ENPS 1 – VAS 5: Winst!

ENPS 1 – VAS 5 stond op 2-2 op het programma, een topper. Wij waren begonnen met 6 uit 3, VAS deed het ook erg goed 5 uit 3.

Inzet dus de eerste plek in de eerste klasse!
Qua ELO zouden wij iets sterker moeten zijn, wel jammer dat Jan er niet bij kon zijn.

VAS probeerde een taktische opstelling. De eerste twee borden werden niet bezet door hun spelers met de hoogste rating. Ik vermoed dat het de bedoeling was om de eerste twee borden te laten schieten, en dan toeslaan op midden borden. Een deel van dat plan werkte!

Op onze borden een en twee zaten Gary en Steve. Na een paar uurtjes stonden wij soepeltjes dus met 2-0 voor. Tot zover klopte het plan van VAS dus.

Op bord drie ging het echter mis voor onze tegenstander. Onze Peter speelde volgens mij een geweldig middenspel. Dat was voldoende voor een prachtige 3-0

Op 6 zat Bas, tot nu toe 3 uit 3 (alles met zwart ook nog!). Bas had dit keer wit, zou dat wel goedgaan..... Jawel hoor, in het verre middenspel kwam het mooie c5 in de stelling. Dit leverde heel veel ellende op voor de tegenstander 4-0! We blijven koploper.

Maar verder zag het er heel zwaar uit! Bert op 4 tegen de Vasser met de hoogste rating, stond ongeveer gelijk, gelukkig wel voor in tijd.
Regis op 5 leek een stand te hebben met veel kans op een koningaanval. Helaas erg weinig tijd. De minuten waren op een hand te tellen.
Erik op 7 stond met de rug tegen de muur, maar.... het is dat ik het zelf gezien heb, anders had ik het niet geloofd... hij stond voor in tijd
Mark op 8 leek de hele tijd het initiatief te hebben, maar kwam toch in ogenschijnlijk minder eindspel terecht.

Regis ging uit eindelijk door de klok onderuit (natuurlijk deed de haast zijn stelling ook geen goed) 4 - 1

Bert, pikte het niet dat hij als het ware het voornaamste slachtoffers moest zijn van de VAS taktiek. Verliezen.... nooit! Vertelde hij ondersteund door wat krachttermen
Het werd remise! Yes, winst dus! 4,5-1,5

Mark had ook halfje te pakken! 5-2

Alleen Erik nog. Met een paar minuutjes meer tijd! Op een gegeven moment leek Erik een stuk achter te komen, maar.... dat was niet voor niets. Er zat een mat in!
Het leek eenvoudig, Td1, mat maar.... Erik maakte het wel spannend. Ipv Td1 mat deed ie..... rustig kijken, nog ff kijken en jawel na misschien wel 15 spannende seconden pakte hij eindelijk die toren en bewoog hem de goede kant op! 6-2

De nr 3 van voor deze ronde, staat vanaf nu als de nummer 2 te boek. Ze hebben gewonnen en VAS daardoor ingehaald

De nieuwe stand
 
Mp bp
ENPS 1 8 24,5
PION 1 6 18
VAS 5 5 19

Volgende ronde
Dinsdag 6 mrt Pion 1 - E1
Noteer deze vast in je agenda!

Overigens.... kan ik daar niet bij zijn helaas!

Ronald Post

2 opmerkingen:

  1. Weggevaagd door draken

    geplukt van de site van VAS:
    "ENPS Quibus - VAS 5: 6 - 2
    VAS 5 is vrijdagavond weggevaagd door het sterke ENPS Quibus. VAS 5 speelde in de sterkst mogelijke taktische opstelling. De borden 1 en 2 werden opgeofferd, maar niet zonder slag of stoot. Helaas gingen beide duels daar inderdaad verloren. Maar de gewenste 4½ punten van de andere borden kwam niet tot stand. De twee borden waar VAS ratingoverwicht had, leverden slechts een ½ punt op. De andere borden slechts 1½. En dat is te weinig in deze kampioenswedstrijd. De VAS 5-ers hadden het grof geschut blijkbaar thuisgelaten en alleen vliegenmeppers meegenomen. En met vliegenmeppers kun je natuurlijk geen draken verslaan. Kortom, de kampioensaspiraties kunnen weer even in de koelkast en VAS 5 mag proberen om de tweede plaats te behalen."

    Raf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben andere tijden gekend tegen deze sluwe tegenstanders. Dit is een geweldige overwinnig. Forza ENPS!

    BeantwoordenVerwijderen