roterende banner

dinsdag 21 februari 2023

Dinsdag 21 feb, Caissa 7 - ENPS 5

Kjell, Martin H, Victor, Rob, Robin, Bart, Dick L en Richard spelen uit bij Caissa. Captain Tom en zijn vriendin Simone nemen foto's



 



5 opmerkingen:

  1. Het vijfde heeft 21 februari een grote overwinning op Caïssa 7 geboekt: 7-1. Van een flink aantal partijen was de uitkomst lang onduidelijk maar rond het derde uur kantelden de stellingswaarderingen van die duels bijna allemaal in het voordeel van ENPS.

    Richard de Weger was als eerste klaar. "Mat", zei die toen de teamcaptain hem vroeg wat het resultaat van zijn partij was. Daar was Tom Bottema al bang voor geweest: een paar zetten eerder was hij nog bij het bord van De Weger wezen kijken en had hij daar een ENPS-ruïne ontwaard. Maar het bleek anders gelopen in de laatste paar zetten. Het was de tegenstander van De Weger die zich in totaal gewonnen stelling door een enorme blunder had laten matzetten. Richard leek zich nooit zorgen over de uitkomst van de partij te hebben gemaakt.

    Niet veel later had ook Robin Blenderman gewonnen en dat was maar goed ook omdat hij door drukke werkzaamheden het liefst zo snel mogelijk naar bed wilde. Binnen no time had hij een gewonnen eindspel op het bord gebracht en zijn techniek deed de rest.

    Kjell Bottema profiteerde van een openingsfout van zijn tegenstander en toen die later ook nog een stuk weggaf was het 3-0 voor ENPS.

    Rob Lange verloor en dat was niet nodig geweest. In een iets mindere stelling gaf hij een toren weg. Even leek toen het tij te keren want Caïssa stond op een paar borden duidelijk beter.

    Maar toen Martin Hulsing volgens eigen zeggen met veel geluk zijn partij tot een goed einde wist te brengen, maakte de teamcaptain zich niet langer zorgen over een mogelijke come-back van Caïssa 7 in de wedstrijd. Overigens had Bottema helemaal niet het gevoel dat Hulsing geluk had gehad. Zijn tegenstander miste een röntgenaanval, Martin niet.

    De partij van Dirk Lagrand was spannend totdat zijn tegenstander een toren weggaf. Bart Klein Obrink kreeg groot eindspelvoordeel nadat hij zijn tegenstander had gefopt met een schijnoffer. Toen hij zijn stuk had terug gewonnen brachten zijn vrijpionnen de beslissing.

    Victor Bartman was de laatste die won. Toen zijn aanval niet doorsloeg, vreesde de teamcaptain voor zijn leven maar in het eindspel maakte de man van Caïssa de ene fout na de andere en won Victor alsnog redelijk eenvoudig.

    Een gedenkwaardige overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ja. Dank. Doe je volgende keer weer mee?

      Verwijderen
  3. https://view.livechesscloud.com/#cd646799-96d5-4fea-bc23-97b159920e49

    Vanavond Jelle T vs Kees B ( enps vs vas )

    BeantwoordenVerwijderen