roterende banner

zaterdag 25 april 2020

Online clubavond groot succes

Ardin heeft gisteren onze eerste online clubavond georganiseerd via LiChess. In twee uur werd een soort van zwitsers toernooi met een rapidachtig tempo van 10min+5sec pppp gespeeld. Het was wat mij betreft een heel erg groot succes. Kees Bakker won (6 uit 7), notabene voor oud-kampioenen en toppers Steve, Aran, PeterN en Ardin. Kees won van directe concurrenten Sonata2, Aran64, en Kanga. Heel erg knap dus! Steve had welliswaar een hoger percentage (5 uit 5) maar minder sterke tegenstand. Het was ook gezellig in de chatroom, er werden maarliefst 165 berichtjes gepost. Vooral Kees, Aran en Arjen hadden naast hun partijen nog veel tijd over om te chatten, zij voerden het hoogste woord.

Omdat de spelers met hun Nickname niet direct herkenbaar zijn in de eindstand (zie ranglijst van LiChess) heb ik het lijstje uitgeschreven:

(Sommige namen weet ik niet zeker, herkenbaar aan ???)

Ik hoop dat volgende week het toernooi weer wordt georganiseerd. Ik vond 2 uur wel een beetje kort, misschien kan het 2½ of 3 uur worden? Je kunt immers pauze nemen wanneer je maar wilt, na elke partij kun je even een nieuw biertje uit de koelkast halen en daarna direct weer aan de slag! Dat is echt een superfeature, Bert, luister je wel? Ik hoop dat volgende week nog heel veel meer aanmeldingen komen. Het is ECHT EEN AANRADER! Meld je alvast aan op LiChess als je niet al lid bent daar. Verdere instructies volgen daarna vast nog.

Niek

20 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nee Steve, dat was ik (Peter N). De enige die ik verloor...:(

      Verwijderen
    2. Je verloor ook van Kees (eerste partij, NUL zetten). Deze partij heeft een cruciaal impact op het eindklassement!

      Verwijderen
    3. Nee, ik heb de eerste partij helemaal niet tegen Kees gespeeld. Er was een technisch probleem. Ik kon geen zetten doen en toen na zeer korte tijd stond er dat ik verloren had, zonder een zet gedaan te hebben. Dat noem ik geen verliespartij...

      Verwijderen
    4. snap ik maar het telt wel!

      Verwijderen
    5. Kanga zou de ideale nickname voor Albert (de Roo) geweest zijn :)

      Verwijderen
  2. Ik kon niet chatten, technisch probleem.
    Het was leuk maar ietsje te kort, ik ben wel gefrustreerd met 100% en toch niet gewonnen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Na elke partij kun je een nieuw biertje uit de koelkast halen "" Je loopt een beetje achter Niek ,daar heb ik tegenwoordig personeel voor ,ja door die Corona crisis is veel horeca personeel werkloos ,dus ik heb er eentje aangenomen ,na een dag werken bij mij is die persoon bekaf ,biertje halen lege fles wegbrengen geen makkelijke klus ! Ik denk niet dat ik zelf meedoe ,ben veel te onhandig op die computer ,druk elke keer op de verkeerde knop en met die muis kan ik ook niet echt mee overweg .maar wel een mooi initiatief .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Valt reuze mee hoor Bert, de beding is (zeker weten ook voor jou) heel eenvoudig. Ik zou zeggen: (1) ga deze week alvast oefenen op LiChess en (2) EN wat maakt het nou uit als je een enkel keertkje een verkeerde knop indrukt. Als je maar lol hebt!

      Verwijderen
    2. Ja je ken me wat , het telt ook mee voor je rating ,ik zou straks met een beetje mazzel 1890 elo krijgen maar na al dat gehannes van mij op die computer ,ben echt een totale idioot op dat ding ,sta ik straks op 1150 elo .

      Verwijderen
    3. Als dat het is zijn we rond Bert. Het gaat hier namelijk om de totaal onbelangrijke LiChess-rating, niet om de Ego-bepalende KNSB-rating!
      Niek

      Verwijderen
  4. Klopt, BobWinnik = Victor. Tegen Niek laat ik altijd de mooiste zetten liggen, nu weer een mat in 1. Het was leuk, maar zenuwslopend. Zelf zou ik liever meer bedenktijd hebben, 15 minuten de m/v of nog liever 20. Als we tot 23.30 uur doorgaan moet dat toch kunnen. Of zijn de fanatiekste vluggeraars daar tegen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, tegen Victor kom ik altijd goed weg :)
      Ik moest erg wennen aan het tempo, ik heb in de afgelopen coronaweken alleen 5 min gespeeld zonder increment, dus ik stond in een hele verkeerde modus. Ik ga me deze week goed voorbereiden op de volgende keer.

      Verwijderen
    2. Ik vond persoonlijk 10+5 prima.

      Victor met 20 minuten bedenktijd zou je 3 of 4 partijen max spelen, te weinig voor een toernooi formaat.

      Maar een toernooi creƫren op Lichess is eenvoudig. Als er animo voor is kunnen we meerdere toernooien organiseren met verschillende tempos.

      Verwijderen
    3. Zeker een idee Steve, ik ben ook lid van SGA (Amersfoort) en die organiseren wekelijks 3 toernooien op chess.com (rapid/blitz/bullet). Als er genoeg animo is is dat zeker iets om in de toekomst ook te doen!

      Verwijderen
  5. Met een dag bedenktijd ,zou ik misschien kunnen overwegen om mee te doen ,heb ik altijd tijd om ene Magnus Carlsen te bellen voor advies ,dus ik speel tegen Bobwinnik ( Victor) en vraag advies aan Magnus maar Bobwinnik ( victor) vraagt OOK advies aan Magnus ,speelt Magnus eigenlijk tegen zichzelf .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb een voorstel voor de volgende keer: is spelen op Lichess met video via Zoom een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja een veelzeggende stilte :))
    Ik denk inderdaad dat Zoom niet veel toevoegt en de drempel hoger maakt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het 2e toernooi staat inmiddels online! https://lichess.org/tournament/nzHZ5mXV

    Bedenktijd heb ik hetzelfde gehouden, maar nu een half uur langer.

    BeantwoordenVerwijderen