roterende banner

zondag 19 januari 2020

De tienkampers

Hoekstra, PeterHeerhugowaardNED19632003
nine-round 3F
Velde, JanAmsterdamNED18141860
nine-round 4E
Hendriks, JordAmsterdamNED14751426
nine-round 7A
Bartman, VictorAmsterdamNED14811468
nine-round 7C
Poldermans, DaanAmsterdamNED15641586
nine-round 7H

11 opmerkingen:

  1. Die groep van Peter H 3F ,daar speelt ook Roger Labruyere in geboren 2008,elo 1888 .Enige (3)jaren geleden speelden wij uit tegen Almere ,ik aan bord 1 hoopte op een sterke tegenstander ,om punten te verdienen moest ik tegen Roger ,wel een gezellige jongen maar toen met een lage rating +1500 ,viel die gozer als een gek aan ,ik dacht alleen maar ""Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen ?""Binnen 8 zetten verloor Roger zijn dame maar hij ging stug door .Bij het eindspel had ik al 2 pionnen tot dame gepromoveerd en stond op het punt nog een pion te laten promoveren ,haalde Roger een dame stuk van een ander bord en gaf die aan mij ( Die jongen is goed opgevoed )Toen zei ik "" Wie zegt dat ik een dame wil ?"" Nee geef mij maar een paard enfin hij weer op zoek naar een paard ,om niet lang daarna gewoon mat gezet te worden ,Roger is een aardige vrolijke jongen maar veel schaaktalent ........??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kom uit 2007 kleine correctie en ik ben nu net 13 met een elo van 2050. Geen idee wie u bent maar u bent wel echt een mafketel

      Verwijderen
  2. Prachtig verhaal! Haarscherpe observeringen en analyses, met soepele pen begeschreven. Bert is onze eigenste woordkunstenaar, huisdichter, de Nico Dijkshoorn van ENPS als je het mij vraagt. Het zou stof voor studenten Nederlands zijn, áls die studie nog bestond; terugkerend stijlfiguur is de hyperbool. Én de omkering. Labruyere, die talentloze, staat met zijn 11 jaar bovenaan met de hoogste TPR van het veld, hahaha! Ik hoop niet dat zijn moeder je comment leest Bert.

    Daan, Victor, Jord, Jan en Peter doen het trouwens allemaal erg goed in de tienkampen. ENPS lekker bezig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In 1983 wandelde een klein onderkruipseltje van net 8 jaar het gebouw van Caissa binnen ,het kereltje kon nog niet echt schaken maar toonde een verbluffend inzicht in het schaakspel ,zag het meteen ,een talent van het zuiverste water !! Zijn naam Elwin Osterwald .Dat gevoel had ik niet bij Roger maar we zullen zien volgende wedstrijd in 3F Peter Hoekstra -Roger Labruyere .Ik zet 10 euro op Peter , Niek jij 10 euro op Roger ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. By the way ,who the heck (er) is Nico Dijkshoorn ?

      Verwijderen
    2. Ja, die weddenschap staat! En vraag wie Dijkshoorn is maar aan Google.
      Niek

      Verwijderen
    3. Hoekstra-Labruyere REMISE .

      Verwijderen
    4. Vreselijk hoe ik de winst weggaf. En Bert ik heb wel wat last van dat gerucht dat jij de wereld heb gebracht mbt het geen drinken van alcohol! Bij elk biertje wat ik van iemand aanneem kijkt men mij met grote ogen aan en zegt 'Jij ben toch gestopt met bier drinken?" Bij deze ik drink gewoon nog lekker af en toe een biertje!

      Verwijderen
  4. Ergens in de jaren tachtig was mijn partij als laatste nog bezig in de Moriaan, dame-eindspel met een pion meer. Een knulletje van een jaar of twaalf zat er aandachtig bij te kijken en vertelde ons na afloop hoe het allemaal had gemoeten. Hij heette Peter Leko.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Hij heette Peter Leko .En wat antwoordde jij Mischa ? zoiets zou ik antwoorden "" Had je dat niet eerder kunnen zeggen kleine rot etter !""

      Verwijderen
    2. Hij was toen nog onbekend maar wij hadden wel door dat dat niet lang meer zou duren.

      Verwijderen