roterende banner

zaterdag 2 mei 2009

Ben ook snelschaakkampioen

En onze Ben -zie ook foto en artikel hieronder- is nu ook snelschaakkampioen van ENPS. Vijf man hadden zich geplaatst: Bas, Jan, Roel, Mark en Bert. Bert kwam niet opdagen en Ben had een Wildcard gekregen. Vorig jaar (zie het artikel) won Ben ook, en net als vorig jaar moest Ben er hard voor knokken en scheelde het zeeer weinig. Er was ook weer een barrage nodig, deze keer tegen clubkampioen Mark Hecker. In die barrage werd gespeeld tot er een winnaar was. Mark kwam 3-2 voor, maar afgesproken was dat er een even aantal partijen gespeeld moesten worden ivm met de zwart-wit verdeling. In die zesde partij kwam Mark een loper voor maar wist toch nog te verliezen. Ben won tenslotte met 5½-4½

Hieronder de eindstanden van de poulewedstrijden. Het waren dubbelrondige zg "round robin" toernooien. In de eerste turnus scoorde Mark 1½ uit 4, maar in de tweede turnus haalde hij hard uit: hij won van iedereen, alle vier de partijen.


Niek

1 opmerking:

  1. Beste ENPS'ers,

    bijzonder bedankt dat ik gisteren mijn titel mocht verdedigen.

    Het was zwaar, erg zwaar, en de
    beslissingsmatch met Mark sloeg alles. Gelukkig was de uitspraak van Kortchnoi van kracht "je moet ze uitputten, die jongeren"

    Volgend jaar hopelijk weer!

    BeantwoordenVerwijderen