roterende banner

zaterdag 31 mei 2008

Ben de Leur snelschaakkampioen

Gisteravond werd voor de finale van de snelschaakcompetitie ruim een uur vergaderd. Er waren 17 man en we bespraken de toekomst van de club. Er werd gediscussieerd óf het nou slecht gaat met de club en zo ja hoe slecht. Daarna werden ideeen besproken over hoe we aantrekkelijker zouden kunnen worden voor zowel bestaande als nieuwe leden. Een verslag van die vergadering volgt misschien nog, ik beperk me verder tot het snelschaken.

Er waren vijf spelers die zich in de voorrondes, eerder dit seizoen, hadden geplaatst voor de finale. Om even in aantal te worden werd Gerie gevraagd mee te doen met de dubbelrondige zeskamp. De uitslagen staan in onderstaande tabel:

Kampioen Mark deed het goed maar liet teveel punten liggen. Kees en Ben eindigden gelijk bovenaan en de barage leverde Ben als winnaar op. Gefeliciteerd Ben, heel goed! Het is leuk te zien dat Ben, ondanks zijn ratingoverwicht, de zege geenzins kado kreeg. Ook heel goed van de rest dus!

Maar er waren 18 (Jan de Vries kwam later binnen wandelen) schakers aanwezig, en de 12 die niet met de finale mee mochten doen speelden een eigen snelschaakcompetitie. Ronald Post bedacht een leuk systeem, dmv voorrondes werden twee groepen samengesteld. Voor de A-groep plaatsten zich Ronald, Niek, Andre, Dick, Chiel en Sander, de B-groep werd gevormd door Bert, Rahmat, Leo, Lie, Jan de Vries en Rimme.

Ronald won groep A met 5 uit 5 en Bert won B met 4½ uit 5.
Curieus was dat Rimme (laatste groep B) en Ronald (eerste groep A) in de voorronde gelijk eindigden en een barrage moesten spelen met als inzet deelname aan de A groep!

A-groep
1. Ronald, 5
2. Niek, 3½
3. Andre, 2
4. Dick, 1½
5. Chiel, 1½
6. Sander, 1½
B-groep
1. Bert, 4½
2. Rahmat, 3
3. Leo, 2½
4. Lie, 2
5. Jan, 2
6. Rimme, 1

voorronde 1
Dick, 4
Chiel, 4
Sander, 4
Bert, 2
Rahmat, 1
Leo, 0

voorronde 2
Niek, 4
Andre, 3
Ronald, 2½
Rimme, 2½
Lie, 2
Jan, 1
Niek

1 opmerking: