roterende banner

maandag 31 oktober 2016

Vooruitblik externe competitie

Nadat elk van onze teams een keer in actie is gekomen, staan ze er allemaal goed voor. Laten we eens bekijken wat de kansen zijn dit seizoen:

ENPS 1 heeft in de promotieklasse vooral concurrentie van Caissa 6. Het belooft een spannende strijd te worden tussen deze teams die vorig seizoen 2e en 3e werden. Helaas is de onderlinge ontmoeting aanstaande vrijdag al, en helaas ben ik er niet bij. De Amstel 1 en De Raadsheer 1 zijn gevaarlijke outsiders. ENPS 1 heeft het voordeel dat het De Raadsheer 1 al verslagen heeft. Vorig seizoen had ENPS 1 zo ongeveer met elk team moeite, maar nu is het veel beter begonnen!

ENPS 2 behoort in de eerste klasse eveneens op papier tot de twee sterkste teams. Het speelt tegen vier 1e teams, die weliswaar de sterkste spelers uit de afdeling bevatten, maar vooral ook vrij zwak zijn in de breedte en daardoor vermoedelijk wisselvallig zullen presteren. Belangrijkste tegenstander is volgens mij Amsterdam West 3. Het werd vorig seizoen al 2e. Amsterdam West 2 is aan het huishouden in de andere eerste klasse. De andere teams zijn net iets minder sterk en erg aan elkaar gewaagd. Hopelijk verdelen ze de punten onderling. ENPS 2 is moeizaam begonnen, maar de tegenstander (Het Grasmat) kwam vorig seizoen ook al verrassend sterk voor de dag.

ENPS 3 is in de tweede klasse begonnen met een grote zege op het zwakke Almere, maar mag niet tot de favorieten gerekend worden. Een plaats bij de beste vier is alleszins mogelijk.  VAS 4 en Amsterdam West 4 ogen niettemin duidelijk sterker, evenals WSC (Weesp) 1, dat ook weer een smalle selectie heeft.

ENPS 4 lijkt mij de favoriet in de derde klasse. De sterkste tegenstander is het kleine ZZ, dat al is verslagen door ENPS 4. Oosten Toren 3 is wel een zeer gevaarlijke tegenstander, dat is begonnen met twee jeugdspelers op de onderste borden. Hun ratings zijn 1800 en 800. Vermoedelijk ligt hun gemiddelde speelsterkte een stuk hoger, en we spelen pas in mei tegen hen!

ENPS 5 moet aan de bak met 9 wedstrijden. Vorig seizoen vielen de resultaten mij erg tegen, en die lijn trokken ze nog door met een onnodig verlies tegen Pegasus 3. Eerherstel was er met een zege op Espion 4, afgetekend nog wel. Dit onvoorspelbare team gaat ongetwijfeld nog wedstrijden winnen, maar ik heb van tevoren geen idee welke. Elke keer weer kan er van alles gebeuren, en geen enkele tegenstander is bij voorbaat te sterk.

Tenslotte is er nog het bekerteam, dat de titel van bekerhouder weer wil prolongeren. Vorig seizoen werd het 4-0 in de finale, maar dat wil niet zeggen dat alle andere clubs voor spek en bonen meedoen! Niettemin hoeven wat ons betreft  de sterkste teams niet voortijdig uitgeschakeld worden, want wij zijn voor niemand bang.

Forza ENPS!

Bas

Verslag van de verloren KNSB-cup

Zelf kost het natuurlijk teveel energie om na een pijnlijk verlies een verslag te schrijven, maar volgens het yin-yang-principe heeft de tegenstander die energie nu juist weer wel. Ze hebben dat heel erg leuk gedaan, bij HWP in Haarlem, zodat wij ENPS-ertjes alsnog kunnen genieten van een leuk verslag.

zondag 30 oktober 2016

Het loperoffer van Pieter

zaterdag 29 oktober 2016

Interne, ronde 8

Uitslagen- Stand

Tweede wint, met de hakken over de sloot en cupteam verliest

Hoe begon het ook al weer,...... neem een te enthousiaste teamcaptain met Amsterdamse branie, een Elo overwicht van het team van bijna 100 punten per bord, dan krijg je overmoedige aanmoedigen zoals 'we gaan zelfvertrouwen tanken bij Grasmat’. Ik was nog gewaarschuwd door Ronald en Jeannot, ze zijn niet voor niets derde geworden vorig jaar, het is een lastige tegenstander.....

Helaas maar al te waar, licht geschrokken hebben we het gelukkig nog gehaald, maar lang leek het er niet op. Eerst maar even een lichtpuntje noemen, het hele team was uitgenodigd om mee te eten voor de wedstrijd voor 5 euro, zo hartelijk heb ik het nog niet eerder meegemaakt en een groot compliment voor Grasmat hiervoor en in het bijzonder Adrienne.

Nu de wedstrijd; Na de opening maakte ik mijn eerste rondje langs de velden en zag tot mijn verbazing dat Pieter voorgift schaak speelde, hij had in de opening een stuk weggegeven. Het stond nog vroeg in de opening , maar dan zonder zwarte loper. Nu weet ik dat Pieter kampioen voorgift-schaak is dus ik maakte me nog geen zorgen. Op de overige borden stonden we niet bijzonder goed, maar dat hoeft natuurlijk ook niet zo vroeg op de avond. De enige die lekker uit de opening kwam was Peter Nitschke, hij speel strak op winst en was als eerste klaar. (Man of the Match) Ondertussen had Eric een comfortabele stelling bereikt in zijn geliefde damegambiet. Hij dacht 20 minuten na over een mooie combinatie die achteraf op de eerste zet niet bleek te kloppen. Het koste hem een vol stuk en zijn stelling 1-1. Jan Velde had een pion geofferd voor veel activiteit, dat pakte goed uit, hij had zo ie zo remise, maar zag winst kansen en.... mat in twee over het hoofd. 1-2 Stefan op bord 1 was inmiddels in behoorlijke problemen gekomen, Bas was een kwaliteit voorgekomen, leek eenvoudig te winnen, maar gaf zonder dat ik het door had de kwaliteit weer terug en leek te moeten berusten in remise, Boudewijn had lang goed gestaan, maar het speel leek zich te keren net als bij mij op het bord. Ook ik stond goed, maar kon niet profiteren en de kansen draaiden miraculeus. Stefan sleepte remise binnen, 2,5-1,5 voor grasmat met nog vier partijen te gaan. Hier sloeg de twijfel toe.... Boudewijn remise?, Bas remise?, Pieter remise? hoogste tijd voor mij om er een kooltje bij te gooien en dus prompt een stuk weg te geven en daarmee de partij.... wat een domper, het gaat niet goed! we gaan verliezen, WE GAAN VERLIEZEN ahhhhhh,... dit zou geen goede seizoensstart zijn.

Maar gelukkig..... Boudewijn zette een valletje voor Jeannot, Bas speelde strak door en had de meest vaste hand in het eindspel, Pieter won ook en vertelde later dat hij eerder dit jaar op dezelfde wijze een loper had weggegeven en wist dat het niet eens zo slecht was (-0.5). Ik rommelde door en had misschien nog zelfs een klein winstkansje, met dank aan de tijdnood van mij tegenstander remise.
5-3 de eerste overwinning is binnen, vraag niet hoe, maar dat zijn we vast snel weer vergeten, het enige dat blijft is het scorebord. gelukkig maar.

forza ENPS 2! Kees

KNSB-cup

Ons KNSB-cupavontuur is in de eerste ronde gestrand. Tegen een sterk Haarlems viertal kregen wij alle kansen, maar hadden pech in de afwerking. Twee citaten:
Tom: "Ik dacht te lang na. Toen het erop aan kwam had ik onvoldoende tijd om gewonnen stelling te winnen"
Sanne: "Wat een drama. Tom ging remise uit de weg op verschillende momenten en Arnth had toren plus twee verbonden vrijpionnen tegen toren."

vrijdag 28 oktober 2016

ENPS 5 wint overtuigend van EsPion 4

Het vijfde achttal heeft het vierde van EsPion verslagen met 2,5-5,5. De borden twee tot en met zes scoorden het volle punt. Debutant Dick Lagrand boekte remise aan het zevende.

Onze zesde bordspeler Robin Blenderman meldt: 'Tom Korff de Gidts won op de derde zet een dame! Zelf had ik mijn dame weggegeven voor drie stukken, waarna ik de witte dame kon insluiten zodat die niet meer mee kon doen. Vervolgens had ik vrij spel met een paard en twee pionnen. Later vorkte ik de witte koning en kon ik de dame ook nog eens pakken. Hij gaf toen op.'


Victor, 28-10-2016

woensdag 26 oktober 2016

Eerste rapidavond

Het was opvallend druk voor een rapidavond. Het eerste dat mij te binnen schoot was de discussie op de ledenvergadering. Terug van drie naar twee rapidavonden omdat het minder gewaardeerd zou zijn....?? gelukkig bedacht ik mij dat het ook zo druk kon zijn vanwege het feit dat er nu maar twee avonden zijn. Maar goed,.... 26 spelers is naar alle waarschijnlijkheid een record. Extra leuk was dat spelers die minder spelen of kunnen spelen erbij waren, zoals Tony, Marcello, Chiel en Arnth. Deze laatste had zijn krachten gespaard en sloeg ongenadig hard toe met 5 uit 5. Arnth gaat dus aan de leiding en een donker deel in mij hoopt dat hij de tweede avond helaas verhinderd is. Niet echt natuurlijk, maar toch even gezegd. Ik sta verdienstelijk tweede met 4 uit 5. Tom was duidelijk te sterk voor mij, maar hij verloor van Arnth en speelde remise, dus dat is de derde plaats.

Overigens kan je je afvragen waarom er nog stand op de site is gepubliceerd, maar dat komt dat de computer op hol was geslagen en een bestand vol Chinese tekens had uitgespuugd. Het zag er op zich vrolijk uit, maar we hebben er natuurlijk niet zoveel aan. (zou het een chinese hacker geweest zijn?)

Anyway een gezellige avond, die werd afgesloten met een drie op een rij doorgeefschaakmatch, voor mij het teken dat het goed gaat met ons clubie. Op 23 december is de tweede ronde, see you there!

Forza ENPS
Kees


Uitslagen: ronde 1 / ronde 2 / ronde 3 / ronde 4 / ronde 5
Standen: Ranking - Kruistabel

vrijdag 21 oktober 2016

ENPS-geschiedenis & Jubileumfoto's

Joost Hecker stuurde een serie prachtige foto's van afgelopen zaterdag en Dirk Goes zijn prachtige verhaal.
Heren, bedankt, jullie hebben letterlijk en figuurlijk geschiedenis geschreven!

woensdag 19 oktober 2016

Nieuws

Vandaag kreeg ik twee verslagen op de mail: Victor Bartman schrijft over het vierde en Arjen Wiering doet verslag van de winst van het derde.

En ondertussen spelen twee clubgenoten een toernooi: Stefan Lehmann doet mee op Guernsey, en Aran speelt het jaarlijkse HWP Haarlem, waar hij vandaag de hoogste ratinghouder Mark Haast (2346) heel mooi versloeg.Tom Bottema was erbij en keek ernaar, en appte me deze foto.

Én ik heb de simultaanuitslagen van 15 okt bijgewerkt!
Niek

ENPS 4 wint spannende wedstrijd

Het vierde achttal heeft de eerste wedstrijd van het seizoen mooi gewonnen, met 3-5 uit tegen ZZ. De staart boekte een paar belangrijke overwinningen.

We begonnen met een nederlaag. Har en zijn tegenstander gingen elkaar in het eindspel te lijf met zware stukken, wat voor onze man fataal afliep. Daan, hoewel met aanzienlijk minder tijd dan zijn tegenstander, had toen al een remiseaanbod geweigerd, om even later toch in het halfje te moeten berusten. Hij was strijdlustig begonnen met het middengambiet, maar verzuimde naar eigen zeggen zijn kans.

Op de meeste andere borden was de situatie verre van duidelijk, behalve aan het eerste en het laatste bord. Bert verdedigde een moeilijke stelling met een vijandelijke vrijpion, maar gelukkig ongelijke lopers. Hij en zijn tegenstander Djon Spelbrink kennnen elkaar goed. De heren vuurden tijdens de partij niet alleen zetten op elkaar af, maar ook een reeks schimpscheuten en zelfs halve analyses. Remise was het resultaat. 'Daar ben ik helemaal niet ontevreden mee', verklaarde Bert na afloop.

Invaller Rimme had al in een vroeg stadium uitzicht op winst. Hij combineerde een aanval van de dame op een ongedekte toren met een aanval van dame en paard op f2. Het leverde hem de kwaliteit op, de betere stelling, meer materiaal en uiteindelijk de winst.

Toen stond het 2-2. Daarna konden we de wedstrijd gestaag naar ons toe trekken. Belangrijke punten werden ingebracht door Dirk en Albert: 2-4. Maar Rene had moeite met niemand minder dan de gewiekste Duck Wals, ook bekend in de zalen van de Vredeskerk. Rene piekerde zich suf, verbruikte een zee van tijd en ging tenslotte door de klok: 3-4.

De partij van Johan moest het pleit beslechten: gelijk spel of winst? Op het bord was een wederzijdse koningsaanval gaande. Johan sloeg een stuk, zijn tegenstander overzag het daarmee gepaard gaande schaak en dacht zelf de doodklap uit te delen. Onverbiddelijk eiste Johan de twee minuten tijdstraf op die op een onreglementaire zet staat en won vervolgens de partij en de wedstrijd. Een goed begin van het seizoen voor het vierde achttal.

Victor, 18/10 2016
ZZ – ENPS 4                        3 - 5
Djon Spelbrink – Bert Wijchgel ½ – ½
Duck Wals – Rene Nooteboom 1 - 0
Hans Kottman – Daan Poldermans ½ – ½
Willem deKler – Johan van der Maas 0 – 1
Wout Kranendonk – Har Lesmeister 1 – 0
Hans Redel – Albert de Roo 0 – 1
Geert Renkema – Dirk de Graaff 0 - 1
Cor van der Linden - Rimme Rypkema 0 - 1
Hier volgt Alberts bezienswaardige partij. Albert zet zijn tegenstander eerst in het centrum onder druk en offert dan op de koningsvleugel een stuk dat niet mag worden aangenomen. Na nog een paar nauwkeurige zwarte zetten is wit reddeloos.

zondag 16 oktober 2016

Fotoverslag 80-jarig jubileum

We hebben allemaal een erg goede dag gehad gisteren. Joost Hecker komt nog met een professionele serie, tot die tijd moeten we het doen met de foto's van mijn Samsung. Dirk Goes stuurt ons nog zijn prachtige verhaal, de 80 jarige geschiedenis van ENPS in detail. Er gaat dus nog van alles komen. Hieronder ook de uitslagen van de simultaan, de ex- en toekomstig(?)kampioenen hebben het geweldig gedaan. Niek



Ik hoop dat ik alle uitslagen goed heb, ik hoor wel!

Almere 6 - ENPS 3 2-6

Na alle jubileumactiviteiten van afgelopen weekend alsnog een kort verslag van onze wedstrijd in het verre Almere. Met invallers Daan Poldermans, Johan van de Maas en Rimme Rijpkema is het derde goed uit de startblokken gekomen in het nieuwe seizoen. Ron Heeneman en Ronald Post kwamen op de eerste borden snel een remise overeen. Theo Bakker, op bord 3, speelde een solide partij waarin hij met een stuk voor zijn tegenstander dwong tot afruil van alle zware stukken. Opgave volgde niet veel later. 2-1 voor! Ikzelf stond op bord 4 positioneel sterk. De vier andere borden waren op dat moment in evenwicht met veel activiteit voor Daan en Ailko maar Rimme en Johan stonden wat in de verdrukking. Maar geen vuiltje aan de lucht, want ik zou wel de 3-1 op het bord zetten. Niet dus. In een stelling waar de computer mij +24 (!) geeft, laat ik mezelf knullig mat zetten. 2-2, de spanning is terug. 

Daan, op het 5de bord, was zoals hij graag ziet met veel activiteit uit de opening gekomen. Hij beheerste het centrum en offerde 2 kleine stukken voor een toren en pion. Wellicht iets te opportunistisch, maar in het eindspel bleek zijn actieve toren sterker dan paard en loper van de opponent. 3-2. Ailko maakte in zijn eindspel uitmuntend gebruik van zijn beter gepositioneerde koning door zijn tegenstander in zetdwang te brengen en een niet te stoppen doorgebroken pion te creëren. 4-2. Ondertussen had Johan zich onder de druk uitgevochten en de vijandige dame gevangen via een oprukkende centrumpion waarna de 5-2 op het bord stond. Het geblunder van de teamcaptain bleef gelukkig zonder gevolgen, afgezien van zijn eigen ego. De laatste partij was die van Rimme. Zijn tegenstander had in het middenspel zijn dame voor twee torens gegeven. Dit resulteerde in een sterk pionnencentrum ondersteund door dame en paard voor Rimme tegenover een gevaarlijke aanval op zijn koning door de twee torens in combinatie met een loper. De toeschouwers hielden hun adem in toen Rimme’s tegenstander de mat in 1 over het hoofd zag en aanstuurde op een eeuwig schaak en remiseaanbod. Ik vreesde dat zijn tegenstander wellicht nog een kans op winst zou krijgen en fluisterde Rimme in dat hij het mocht accepteren, als hij dat wilde. Maar Rimme zag het beter. Ruilde zijn dame voor de 2 torens en al snel werd zijn pionnencentrum te sterk voor de vijandige koning. Eindstand 6-2. Hulde voor de invallers die alledrie een vol punt scoorden. Met zo’n mooie uitslag was de nederlaag van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk diezelfde avond maar bijzaak :)

Arjen Wiering
Volgende wedstrijd: donderdag 3 november tegen Espion.

donderdag 13 oktober 2016

Agenda tot eind 2016


Beste leden

Het staat natuurlijk met dikke stift in jullie agenda's, maar toch nog even een reminder:

zaterdag 15 okt
jubileum bij ENPS
aanvang 14:30

Het is gelukkig een groot succes voor wat betreft de aanmeldingen: de teller staat nu op 40 deelnemers! Wij vinden het geweldig.
We hebben een vol programma dat begint om 15:00 uur. Maar de pastorie gaat open om 14:30 en is er koffie en taart, waarna we het programma op diverse verrassende locaties gaan afwerken. Wij kijken er naar uit! Tot zaterdag (of vrijdagavond natuurlijk)

de feestcommissie
Arjen, Tom & Niek

2x externe winst

Maandag 10 oktober won ENPS3 uit tegen Almere 6 met 2-6 en woensdag 12 oktober won ons eerste van De Raadsheer 1 met 2½-5½.
Almere heeft de uitslagen op dit moment nog niet ingevuld op de SGA-site, maar de uitslagen van het eerste weet ik wel en publiceer ik graag:
1 Aran       1
2 Tom 1
3 Peter H 0
4 Steve ½
5 Mark 1
6 Jan V 1
7 Niek 1
8 Boudewijn 0
Niek

dinsdag 11 oktober 2016

Verslag van vrijdag 7 okt: ENPS 5 – Pegasus 3

Afgelopen vrijdag mocht het 5e aftrappen. We hebben dit jaar Albert en Dirk moeten afstaan aan E4, Tom wilde even een jaartje niet meedoen. We hebben er Rimme, Jan de F en Rob Lange voor terug gekregen.

Toevallig de eerste 3 borden dit keer!

Het begon allemaal heel redelijk. Roeland nam op bord 7, net als zijn tegenstander, geen risico ½ - ½

Asha op 8 speelde volgens mij haar beste partij tot nu toe. Ze kwam goed uit de opening en via wat rake klappen werd de tegenstander uitgeteld. Tom heeft van mij een kopietje gekregen van haar partij, hoop dat ie hem nog even kan toevoegen aan dit verslag! 1 ½ – ½

Jan de F op 2, terug van weggeweest! Fijn Jan. Het was een voor mij een beetje onduidelijk hoe of het stond na de opening. Ze hadden tegengesteld gerokeerd. Maar gaandeweg kwam Jan veel beter te staan en won eenvoudig, 2 ½ - ½

Debutant Rob Lange op het hoge bord 3! Speelde volgens mij niet gek. A la Ulf Andersson was hij bezig om urenlang een pionnetje te belegeren. Wellicht had hij die pion via e5 (op het juiste moment) kunnen veroveren. Rob dacht echter dat hij wellicht via de C lijn verder kon komen. Maar plotseling een gevalletje schaakblindheid. Hij gaf pardoes een toren weg op c2 2 ½ - 1 ½

Robin op 6 speelde dacht ik een aardige partij. Hij had op een gegeven moment wat pionnen voor een kwaliteit. Denk dat dat nog steeds beter was voor onze man. Maar de tegenstander kwam helaas toch met twee vervelende paarden en een een vrijpion binnen. Dat was moeilijk te stoppen, zelfs LF5 hielp niet, daar ie van B7 kwam. Wellicht was eea via La6 nog te verdedigen geweest. De pion liep door en Robin stond verloren. Op een gegeven moment speelde de tegenstander Dg1 en riep het woord schaakmat. De tegenstander reikte zijn hand uit welke door Robin werd geschud. Opgegeven dus. Het was echter geen mat! Robinn kon gewoon de dame met Pf3 van het bord rossen! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Volgens Bas en anderen is opgegeven gewoon opgegeven. Heel vervelend! Bah, Dat je zo wil winnen….. tegenstander zal dit niet expres hebben gedaan maar ik had in zijn situatie zeker remise voorgesteld! 2 ½ - 2 ½

Joost op bord 4 kwam wat minder uit de opening . Overzag iets op h3 en kon opgeven. Dat deed hij dan ook 2 ½ - 3 ½

Victor (5) en Rimme (1) waren nog over. Victor kwam ver in het middenspel behoorlijk onder druk te staan. Moest de kwaliteit geven. Had wel een pionnetje. Maar dat ene paard wat Victor over had, bleek heel vervelend te zijn. Een vorkje zit er natuurlijk altijd in. Dat lukte, de tegenstander gaf toen ook gelijk maar op. 3 ½ - 3 ½

Bleef over Rimme, hij had volgens mij een zware partij. Kwam ook een pion achter te staan. In het eindspel had hij nog wel wat kansjes, maar helaas weinig tijd. Uiteindelijk verblunderde Rimme een toren. Maar misschien was het toch wel zo goed als verloren, mede door het gebrek aan tijd Kortom een 3 ½ - 4 ½ nederlaag. Zeer onverdiend vind ik. Arme Robin…

Gr Ronald 
Volgende wedstrijd 27 oktober, uit tegen Espion 4

zondag 9 oktober 2016

1,2,3,4 komt er nog wat van
5,6,7, we wachten al zo lang
8,9,10 we willen nog wat zien!

Een interview met de materiaalman

Hoe gaat het met ons e-bord?
Hij werkt nog niet en zal pas werken als de nieuwe software in november beschikbaar komt.

Het is toch te gek voor woorden?
Zeker en vast, daarvoor hebben we excuses gekregen van de directeur van DGT.

Alleen maar mooie woorden?
We hebben naast excuses ook een aanbod gekregen om voor DGT de nieuwe software te testen of tijdelijk een werkend bord in bruikleen te krijgen.

Waarom hebben we dat aanbod niet aangenomen?
De logistieke rompslomp en de gedachte aan nog meer installatieperikelen voor Niek, leken mij niet verantwoord.

Krijgen we in plaats daarvan dan een kratje bier om het 80 jarige bestaan luister bij te zetten?
Helaas, DGT heeft mijn hint in die richting niet opgepikt.

Denk je hiermee weg te komen, is je positie als materiaalman nog houdbaar?
Het is toch een beetje buiten mijn schuld om. November is dichterbij dan je denkt, dan zal het bord het doen. (heeft de DGT directeur beloofd!). Echter ik heb gemerkt dat Johan vanuit het bestuur vrijdag wel heeft ingegrepen, de klokken mogen niet meer op de bovenste plank in de kast.

Nog een laatste woord voor alle donateurs?
Alles zal goed komen!
Forza ENPS!

zaterdag 8 oktober 2016

Interne ronde 6 en eerste externe wedstrijd

Uitslagen- Stand - Kruistabel

Peter Hoekstra won van Elofavoriet Tom Bottema en staat nu met 4 uit 4 tweede. Steve speelde vanavond niet (hij staat wel tussen de toeschouwers) maar staat nog steeds eerste, met 5 uit 5.
De witte koning ligt zwaar onder vuur en is reddeloos verloren.
ENPS 5 speelde de eerste externe wedstrijd van het seizoen en verloor smadelijk. We kwamen snel voor maar door blunders en kortsluitingen verloren we nipt, met 3½-4½. Ik beschrijf even het pijnlijkste voorval: de tegenstander van Robin gaf schaak en zei "schaakmat!" waarop Robin zijn hand uitstak ten overgave. ... maar het was helemaal niet mat. De tegenstander was onverbiddelijk, opgeven is opgeven.

Niek

zaterdag 1 oktober 2016

Deelnemerslijst jubileum 15 oktober

Ik ben gisteravond flink aan het werven geweest voor de jubileumdag voor ons 80 jarig bestaan. Ik ben ook begonnen met het innen van de bijdragen van 5€ pp. Ik had een A4-tje bij me waarop ik alles bijschreef en afvinkte. Maar ik heb dat A4-tje verloren!! De mensen van de kerk hebben vandaag nog in de pastorie gezocht, maar helaas daar was ie daar niet. Wat verschrikkelijk stom van me. Uit mijn herinnering heb ik de sheet die we al hadden bijgewerkt, in het rood, zie onder. Maar ik weet zeker dat het op een aantal punten niet klopt. Willen jullie ajb het controleren? Schrijf evt correcties bij in de comments of mail me, niekver@gmail.com

En willen degenen die zich nog niet hebben aangemeld dat alsnog doen. Het wordt een hele bijzondere dag, je mag het niet missen!

Over die dag zelf: Op zaterdag 15 okt gaat om 14:30 de pastorie open, tot drie uur is de inloop met koffie en gebak, daarna begint het programma. Dat bestaat uit: in de middag een aantal unieke evenementen, in de avond uit eten, in de nacht nachtbraken.

Niek


Vijfde ronde interne

Uitslagen- Stand
27 sept werden we 80, en dat werd goed gevierd met champagne.
Het echte jubileumfeest is op zaterdag 15 oktober, mis het niet!

Robin beleefde zijn finest hour. Ondanks ruim
800(!) Elopunten verschil won hij van Jan.
Klik op de foto, en bekijk de stelling. Zwart aan zet.
Hoe verwoest Robin de witte stelling?
Hieronder analyseert Robin zijn partij.