roterende banner

zaterdag 30 augustus 2014

ALV 29 augustus 2014

Har, Bas, Kees, Pieter, Niek, Mark, Victor (foto's Steve)
Vanavond was de algemene ledenvergadering van ENPS. Het was een goede aftrap van het seizoen, wat hebben we er weer zin in. Het gaat een jaar worden vol vernieuwingen. De notulen van Pieter komen er aan, dus ik ga niet al te veel zeggen, maar een paar highlights moet ik even kwijt. Zo is good old Bert Wijgchel lid van verdienste geworden.
Bert: lid van verdienste
En de aangekondigde mystery guest van de avond bleek Aran Köhler te zijn. Hij gaat voor ons het eerste team in de KNSB versterken. Maar dat niet alleen, in de nazit van de vergadering vertelde hij ook over zijn ambities om clubkampioen te worden. Nu had Tom Bottema me ook al een paar keer verteld enorm verheugd te zijn over zijn aanstaand kampioenschap van ENPS, dus ik kijk nu al uit naar de strijd der giganten. Of gaat een derde met het been heen... vlak onze huidige kampioen Peter Hoekstra niet uit of anders zijn runner up Peter Nitschke. En zullen Steve en Mark zich nog kunnen mengen in de strijd?! Of anders voorzitter Kees! Of nieuweling Arnth? Wie zal het zeggen..
Verder vertelde Aran over zijn plannen om toekomstige KNSB partijen van zichzelf of anderen bij trainingen of andere gelegenheden met ENPS gezamenlijk te analyseren. Ik kijk er naar uit, dat zijn natuurlijk geweldige leermomenten voor alle ENPS-ers. De toon is gezet, laat het seizoen maar beginnen!
Niek

dinsdag 26 augustus 2014

Beste promovendus, ENPS dus?

We zijn dit jaar dus gepromoveerd naar de KNSB, het zal niemand zijn ontgaan. Binnen die landelijke competitie speelt zich voor ons nog een leuke strijd af. Kees tipte me dat wij als promovendus meedoen aan een Beste Promovendi-competitie. Daarin strijdt ENPS niet voor eigen eer en glorie maar voor die van geheel Amsterdam en omstreken. Mochten we namelijk bij de eerste drie eindigen, dan mag de SGA een extra team leveren voor de landelijke competitie. Hier zie je welke gepromoveerde clubs er met ons meestrijden.

Het was in seizoen 2012-13 dat Laurierboom-Gambiet bij de eerste drie eindigde (ze werden zelfs eerste) en dat was de reden dat wij vorig jaar als tweede tóch door mochten. Laurierboom, alsnog bedankt! Laurierboom had destijds trouwens Steve Michel op het achtste bord, hij scoorde 5 uit 8. De meervoudig ENPS-kampioen speelde vorig jaar weer voor ENPS én hielp ons promoveren. Een dubbel terechte basisplaats voor Steve dus!!

We gaan er natuurlijk volledig voor, voor die top drie, en het zou een extra grote eer zijn als we het redden ... want ik heb het vermoeden dat we wellicht op dit moment de slechtste promovendus uit het rijtje zijn. We hadden vorig seizoen niet één wedstrijd met meer dan 4½-3½ gewonnen en we waren eigenlijk derde geworden. Nr. 2 Caïssa trok zich terug en zo zitten wij nu in de KNSB.

Niek

vrijdag 22 augustus 2014

Uitnodiging ledenvergadering 29 aug 2014 om 20.00 uur

Beste leden,
Op vrijdag 29 augustus zal de jaarlijkse ledenvergadering plaatsvinden. Dit is natuurlijk het jaarlijkse moment om mee te denken over de toekomst van de club. Helaas kunnen de penningmeester en de extern wedstrijdleider niet aanwezig zijn, maar ze hebben hun werk goed voorbereid en anderen zullen voor hen spreken.

Agenda ledenvergadering 29 augustus 2014, aanvang 20.00 uur
1. Opening
2. Bestuurverkiezing: Rimme treedt af. Het bestuur stelt voor Kees Bakker te benoemen tot voorzitter. Tegenkandidaten kunnen zich melden bij de secretaris.
3. Notulen ledenvergadering 30 augustus 2013
4. Interne competitie, terugblik, prijsuitreiking en nieuwe seizoen
5. Externe competitie, terugblik, prijsuitreiking en nieuwe seizoen
6. Financien
7. Kascommissie
8. Schaaklessen nieuwe seizoen
9. Overige zaken en rondvraag
Het bestuur hoopt u allemaal weer te ontmoeten.

maandag 18 augustus 2014

Kerkfeest op 21 september

Dit is het logo van de Vredeskerk, "Kerk van Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede". Leuk logo, het zou zo door een schaakclub gebruikt kunnen worden. In een sympathiek mailtje (onze vaste fijne huurders!) worden we uitgenodigd deel te nemen aan een activiteit van de kerk. Zie onder.
Dus wie zin heeft... misschien kunnen we nog wat zieltjes winnen voor godin Caïssa.
Niek

Beste Kees,

Op 21 september a.s. vieren wij met een kerk- en buurtfeest het feit dat de Vredeskerk 90 jaar geleden werd ingewijd en het kerkplein 10 jaar geleden werd heropend. Mochten de mensen van de schaakclub, onze vaste fijne huurders, tijd en gelegenheid hebben: jullie zijn van harte welkom!

Bijgaand tref je de uitnodiging aan.
Met vriendelijke groet,
Elly Visser, parochiesecretaris van de Vredeskerk

zondag 10 augustus 2014

Secretariële zaken

Beste leden,
De primaire taak van een secretaris is het bijhouden van de ledenlijst. Het afgelopen jaar heeft het ledenbestand best veel wijzigingen ondergaan. Schakers komen erbij en daar zijn we natuurlijk allemaal blij mee. Maar ondanks de goede sfeer en de successen van afgelopen seizoen zijn er ook een aantal vertrokken. Het ledenbestand staat sinds 1 augustus op 49, in mei 2013 was dat 47. De volgende leden hebben de club de laatste paar maanden verlaten:
  • Ruud van Caspel
  • Ben de Leur
  • Huib Vriens
  • Raf Tjong Akiet
De volgende leden zijn er de laatste maanden bijgekomen:
  • Tom Bottema
  • Arnth van Tuinen
  • Rene Nooteboom
  • Paul de Lange (nevenlid).
Eerder in het afgelopen seizoen beleefden we al de (her)aanmelding en afmelding van Theo Hendriks en de afmelding van Frans Altena. We verwelkomden Tom Anthonie, Tom Korff de Gidts en Robin Blenderman.
Hopelijk komen aan de start van het seizoen weer een aantal mensen er bij.
Pieter

vrijdag 1 augustus 2014

Schaakzomer

De zomer is alweer halverwege, het aftellen voor het nieuwe ENPS-seizoen kan beginnen: vrijdag 29 augustus is de Algemene Leden Vergadering, en vrijdag 5 september de eerste ronde van de nieuwe  interne competitie.

Tot die tijd kun je je uitstekend vermaken met het volgen van de vele zomertoenooien én nu natuurlijk vooral met de schaakolympiade in Tromsø die morgen begint.  Voor Nederland (11e geplaatst) doen o.a. Giri en Van Wely mee, en het Noorse olympiadeteam wordt aangevoerd door Magnus Carlsen. De russen zijn weer eens topfavoriet. Het zal mij benieuwen allemaal, het wordt weer smullen komende dagen en weken.

Je kunt al die mooie zomerevenementen volgen via de linkjes in de rechterkolom van deze website, die van schaaksite.nl en de KNSB. Dat laatste is trouwens altijd extra interessant, want de KNSB-berichten worden geschreven door ENPS-er Tom Bottema.

Verder is de website chessbomb.com supergoed, het voorziet livepartijen van alle belangrijke toernooien van computeranalyses. Het is dè absolute aanrader van dit moment wat mij betreft!

Tot slot; voor nieuws, linkjes en toernooitabellen lees ik de laatste tijd ook vaak de site van Chessbase. Deze website vond ik nooit zo heel geweldig, vooral omdat ie mij te commercieel is. Maar de alternatieven van Mark Crowter (theweekinchess.com) en en Peter Doggers (chessvibes.com) worden jaar na jaar slechter en slechter.

Fijne zomer nog en tot over een paar weekjes,
Niek