roterende banner

maandag 28 oktober 2013

Post uit Chicago

Beste ENPS'ers,

het leven in de states gaat nog steeds goed. Gelukkig voor mijn schaken begint het nu kouder te worden; als het vriest heb je geen zin meer om buiten iets te doen en blijft er dus meer tijd voor het schaken over.

Heb nu een serieuze club gevonden om door de weeks te schaken: St Charles Chess Club St Charles Chess Club.
Een of 2 spelers van mijn niveau, de rest zit er ver onder. Dat bleek wel in week 2 dat ik bij de club was; ik won het snelschaakkampioenschap overtuigend met 16 uit 16. Leverde een mooie trophee (en heel veel ontzag) op (zie foto).

Extern speel ik voor de Argonne Rooks in CICL (http://www.chicagochessleague.org/). Voor het volgen moet je bij current standings -> league standings en/of match results kijken. Echter is de website niet echt up-to-date aangezien al 2 matches zijn gespeeld en gelukkig winnend zijn afgesloten. En zelfs bij nog redelijk weer, was ik het schaken nog niet verleerd zoals uit onderstaande partij blijkt.

Op 29 november ga ik maar eens geld verdienen met het schaken. De inschrijfgelden voor toernooien zijn hier belachelijk hoog: rond 100 dollar. ,Zeker gezien je ook nog eigen stukken, bord en klok moet meenemen. Maar dat betekent dat er ook meer dan 1000 dollar te verdienen valt (ook in lagere groepen). Aangezien ik nog geen US-rating heb mag ik niet in de hogere groepen spelen en ben ik dus verplicht eerst even 1x goed te cashen.

Groeten uit Chicago en (meer) succes tijdens het externe seizoen,

Stefan
Play chess online

zaterdag 26 oktober 2013

Analoog

Ik doe niet alles digitaal hoor Bert (zie zijn commentaar onder 'Bollywood') deze nieuwe plankjes voor het scorebord heb ik met de hand geschilderd!
Niek

Slecht KNSB-debuut; Commotie rond Bas vs Johan

Vorig jaar was iedere klap die we uitdeelden raak, maar dit seizoen leren we dat het ook anders kan. Het eerste en tweede liepen al tegen nederlagen aan die met het zelfde gemak winst of een gelijkspel hadden kunnen zijn, en nu was het cupteam aan de beurt. We speelden tegen Vegtlust, de bekerwinnaar van de SGS, regio Utrecht.

In een van de commentaren hieronder schrijft Steve: "Ik dacht dat wij goed stonden op alle borden toen ik weg ging, wat een teleurstelling!" En zo was het ook. Zo rond 23:15 was nog geen partij afgelopen en stond het virtueel 2½-1½ , 3-1 of zelfs 3½-½ voor ons.

Ons cupviertal verloor. Alleen Peter Hoekstra won zijn partij.
Om 23:30 gaf Peter Nitschke in hevige tijdnood, zijn eeuwige makke, alles uit handen. Jammer voor hem, zijn prachtige creatieve spel had alweer tot voordeel geleid, dit keer tegen een speler met maarliefst 2112 Elo. Hij had een pion meer én het initiatief, maar slechts 5 minuten tegenover 25 van de tegenstander. De 5 seconden fischertijd die elke zet opleverde maakten niet meer uit. Zijn vijf minuten werden er snel één en de stelling een puinhoop.

Maar de eerste nul kwam van Mark. In een niet heel spannend remiseeinspel (5 pionnen beide en loper tegen paard) schreeuwde Mark plotseling 'NEE HE!' Hij had zijn loper en koning in een paardvork gezet. "Dat had mijn zoon van 8 niet gedaan" zei Pieter Oldenhove fijntjes. "Ook niet om half twaalf 's avonds?" zei de captain van Vegtlust.

Dezelfde Pieter had moeten spelen voor de cup maar voelde zich niet helemaal lekker en werd vervangen door Ruud van Caspel. Dat Pieter in de interne wel speelde en vervolgens won van mij laten we verder onbesproken. Ruud speelde dus op het laatste bord, kwam goed te staan maar moest toch berusten in remise. Geheel in stijl vulde hij de rest van de avond met zelfbeklag en liet iedereen zien hoe goed hij in het middenspel had gestaan. Arme Ruud, arm team, arm ENPS.

De eer van de avond werd gered door kopman Peter Hoekstra. Dit betekent een wel heel erg snel einde van het KNSB avontuur.. gelukkig zijn we nog een heel jaar kampioen van Amsterdam en omstreken, dat nemen ze ons niet meer af. Hoewel ... het ENPS-cup viertal moet volgende week alweer opdraven voor de SGA bekerwedstrijd, hopelijk bijven we in onze eigen competitie langer overeind.

Dan de interne. Rondom de partij van Johan van der Maas tegen lijstaanvoerder Bas Jonkers ontstond al vroeg in de partij een luidruchtige commotie. Door het gekerm van Johan en de brede smile op het gezicht van Bas dacht ik dat Johan verloren had, maar na afloop zei Johan dat het een mooie partij was geweest. "Nou Johan, dat wordt dan een leuk artikeltje voor op de website" zei ik hem. Hij leek ja te gaan zeggen maar hij bedacht zich: "Nee, nee, ik hou mijn opening liever geheim". Des te leuker vond ik het stukje dat Bas mij mailde. ENPS-ers, let op:
Wat mijn winstpartijen betreft bestaat mijn repertoire vooral uit enerzijds, als het meezit, saaie potjes waarin ik alleen wat lichte druk uitoefen en ofwel een pion voorsprong neem die uiteindelijk gaat promoveren ofwel lang wacht op een kans op directe winst na een fout van de tegenstander,  en anderzijds, als het tegenzit, spannende potjes waarin ik voortdurend in de verdrukking sta maar uiteindelijk naar de winst kan counteren nadat de tegenstander er niet in slaagt door te drukken.

Het past niet bij mij dat ik mijn tegenstander naar de keel vlieg in de opening. Meestal loopt het niet goed met mij af als ik niet eerst rustig ontwikkel, rokeer enz.
Johan schrok zich dan ook een hoedje afgelopen vrijdag.

Oordeel zelf. Heb ik de winst gemist?
Johans zwartveldige loper raakt buitenspel, ik stort me met volle kracht op de damevleugel en na 11 zetten (1. d4 d5 2. c4 c6 3. Nc3 Nf6 4. cxd5 cxd5 5. Nf3 Nc6 6. Bg5 Ne4 7. Bh4 Qa5 8. Qb3 e6 9. e3 Bb4 10 Rc1 Bd7 11. Bd3) ontstaat het volgende diagram:
Johan van der Maas - Bas Jonkers na 11. Bd3
Hier klotst de adrenaline door mijn bloed. Waar gaat de dame heen na 12. ... La4? Volgens mij nergens. Veel te snel speel ik 11. ... Pxd4 - dat is toch dwingend! - en zie dan tot mijn afgrijzen dat na 12. Pxd4 La4 13. Dxa4! Dxa4 14. Lb5+Dxb5 15. Pdxb5 wit een stuk voorblijft. Stuk kwijt? Nee, gelukkig heb ik na inderdaad 12. Pxd4nog 12... e5!? In de analyse bleek dat 13. Pc2 nu ook niet werkt.
Wij vervolgen met 13. a3 Lxc3+ 14. bxc3 Pc5 15. Dc2 exd4 16 exd4 Pxd3+ 17. Dxd3 0-0 en wit kan niet rokeren.
Ik kom alsnog gewonnen te staan, maar verslons het tot remise.
Maar nu: Wint 11. ... Pe5! niet direct?
Bas
Interne, ronde 7: Partijen - Ranglijst - Kruistabel - Voortschreiding - Alle uitslagen per speler
Niek

woensdag 23 oktober 2013

Schaken in Bollywood

In Madras, de geboorteplaats van Anand, begint over twee weken (wo 6 nov) het wereldkampioenschap schaken. In India is een ware schaakgekte aan het uitbreken. Schaken is zelfs in menig Bollywoodproductie een hoofdthema geworden. Hieronder een leuk fragment uit een van die films:

PS Morgen speelt ENPS zijn eerste landelijke wedstrijd, komt allen supporten!!

dinsdag 22 oktober 2013

Twee toernooien


Ik kreeg twee mails, Kees stuurde onderstaande inschrijf-link van het Tata-toernooi in Wijk aan Zee (dat dit jaar ook een dagje Amsterdam aandoet!)
http://www.tatasteelchess.com/amateurs/entry2014NL
Hij zelf is van plan zich in te schrijven voor de 10-kamp en is nu al gespannen of dat gaat lukken.

En dan een berichtje van Herman Kemp, ooit ook lid van ENPS. Hij schaakt nu bij 'Denk en Zet' uit Vinkeveen en organiseert een toernooi op zaterdag 2 november waarvoor hij nog deelnemers zoekt. Meer info: http://svdenkenzet.nl/nieuwsdata/schaakfestijn.htm

Niek

zondag 20 oktober 2013

Eijgenbrood en een partijfragment

Een delegatie ENPSers speelt het Eijgenbrood-toernooi, dat behoorlijk zwaar is met 5 wedstrijden in maar één weekeinde. Met nog één ronde te gaan doet ENPS het heel goed:
Steve Michel heeft een tpr van 2156 in poule A. In de B-groep spelen Sanne Visser, Huib Vriens (beide 3 uit 4), Theo Bakker, Jord Hendriks en Frans Altena.

Ik wil nog een aardig psychologisch moment laten zien uit de verloren wedstrijd van donderdagavond tegen Amsterdam West 2. Ik verloor een paar jaar geleden kansloos een externe partij van de sympathieke Rob Scheermeijer, en sindsdien groet hij mij altijd extra vriendelijk. Ik moest weer tegen hem, en was dus een gewaarschuwd man. (ook al door zijn Elo van wel 1953). Dus speelde ik wat voorzichtiger dan gewoonlijk, met als gevolg dat mijn spel bepaald geen krachtige indruk maakte. Toen ik vervolgens in één manoeuvre twee pionnen weggaf en mijn stelling als een kaarthuis dreigde in te zakken stapte Rob in een mentale valkuil. Gezien al het voorafgaande moet hij even gedacht hebben dat het spel eenvoudig was geworden. Maar dat is schaken natuurlijk nooit. Na 30. ... Tfd8 ontstond de volgende stelling. Het ziet er niet best uit voor mij (zwart)..
.. en Rob met wit speelde vlotjes 31. De7? Een aantrekkelijke zet natuurlijk vanwege de zwakke pion op g7, maar wel fout. Ik speelde hier 31. ... Dd2! Ik had al de zetten die in de partij volgden al gezien. Maar Rob dacht (neem ik aan) nog steeds dat er niks aan de hand was. Hij zag dat 32. Ta1 niet ging na schaak op d4 en speelde dus 32 Tb1. Na 31. ... Dd4+ 33.Kh1 Dd1+ 34. Pf1 Dxb1 35.h3 Lxf1 gaf hij teleurgesteld op. (Trainingsmomentje. Twee vragen: Wat is de beste zet in het diagram? En is er nog redding mogelijk na 31. ... Dd2)

Niek
UPDATE: ipv 32.Tb1 moet wit 32.Te4 doen (zie diagram) het is een vreemde zet, je geeft de onderste rij helemaal op maar dat blijkt nu niet catastrofaal zoals in de partij. Belangrijk is dat de toren veld d4 dekt zodat de zwarte dame daar geen schaak kan geven. Mijn computer geeft de volgende variant: 32. ... Dd1+, 33.Kf2 Td2+, 34.Ke3 Tg8 en beoordeelt de stelling dan gelijk: 0.03. Ik begrijp niet helemaal waarom het nou precies gelijk is, maar ik begrijp wel helemaal dat ik dus geluk heb gehad!

vrijdag 18 oktober 2013

Rapid

Kees gaat gewoon door waar hij vorig jaar gebleven was, met 100% scoren!

ENPS 2 verliest spannende wedstrijd

Helaas, helaas, we hebben niet gestunt. Zelfs mèt kopman Ronald zouden we gemiddeld per bord 100 Elopunten minder gehad hebben tegen Amstedam West 2. Maar we speelden zonder Ronald, hij had helaas verplichtingen elders, en we verloren met 3-5. De laatste twee partijen van de avond, bij een stand van 3-3, waren heel spannend en kansrijk. Eric van Rijkom liet na afloop geen superlatieven onbenut: het was zijn mooiste partij die hij ooit had gespeeld, en hij wilde nooit meer opgesteld worden. Hij kwam inderdaad gewonnen te staan, maar in tijdnood (jazeker) van 9 tegen 5 minuten verloor hij. Invaller Huib was ook nog bezig, of hij echt gewonnen stond weet ik niet, maar hij ging flink tekeer en had heel lang een mooie stelling waar zijn tegenstander de handen vol aan had. Huib dolf toch het onderspit in alle complicaties. 3-5 dus...
  1) Eric van Rijkom 0
  2) Jan Velde 0
  3) Sanne Visser 1
  4) Niek Verweij 1
  5) Bas Jonkers ½
  6) Chiel Reemer 0
  7) Peter Kersten ½
  8) Huib Vriens 0
 
Niek

maandag 14 oktober 2013

De Wraak Van Het Biggetje

Iedere partij is een geschiedenis met twee gezichten: het heldenepos van de winnaar is de tragedie van de verliezer. De winnaar krijgt nieuwe energie en hervindt zijn zelfvertrouwen. Hij liefkoost zijn partij als ware het zacht fluweel, terwijl de bedwelmende geuren van het succes een euforie veroorzaken die maar voortduurt, totdat nieuw verlies roet in het eten gooit. De verliezer raapt bedroefd en eenzaam de gruzelementen van zijn ego bij elkaar. Ondertussen bonken de herinneringen als een dronken dweilorkest door zijn hoofd.

Niettemin laat ik mij er graag op voorstaan een uitstekend verliezer te zijn, ik heb hier tenslotte meer ervaring mee dan gemiddeld. In het verliezen ben ik een heuse uitblinker geworden. Hoe erg het ook moge zijn voor sommigen, het raakt me niet, ik sta er gewoon boven. Ik vertel hierover graag: aan degene die net van me gewonnen heeft om zijn goede humeur wat te temperen, maar het allerliefst wrijf ik het onder de opgetrokken neus van de strebende, ambitieuze schaker die pronkt met zijn ijdele succesjes.

Verliezen, daar kan ik dus héél goed mee omgaan. Maar, als ik eerlijk ben, zijn er tegenstanders waarbij ook mijn nobele geest een traantje moet wegpinken. Neem bijvoorbeeld Jan de Vries. Jan en ik zijn 'vrienden' – soms ben ik wel eens bang dat ik eigenlijk geen betere vrienden heb - maar een verliespartij tegen Jan voelt verschrikkelijk. Ik heb er inmiddels zoveel moeten verwerken, dat de glimlach waarmee hij mij verwelkomt mij bekender voorkomt dan mijn eigen huiskamer. 'Zo Rimme, mag je het weer eens proberen?' smaalt Jan. En ja hoor, daar ga ik weer, vruchteloos bij voorbaat en ozo knullig! Wolf Jan blaast het huisje van biggetje Rimme omver alsof het een verjaardagskaars is. De achteloosheid waarmee het klusje geklaard wordt, is ronduit beledigend. 'Ach vriend, het blijft maar een spel!' sust de wolf. 'Neenee, geeft niks, ben je gek, ik kan hier heel goed tegen hoor!' pruttelt het biggetje. De woorden hebben na al die jaren echter geen effect meer, de wond is daar en de pijn onvoorstelbaar. 'Komt hier dan nooit een eind aan?' vraag ik mij vertwijfeld af.

Maar afgelopen vrijdag was het dan zover. Na jaren van vernederingen had het biggetje eindelijk een echt huisje gemetseld en werd de wolf in de pan gehakt. De overtuigende overwinning volgde op een zeldzame remise in het vorige seizoen, waarop de wolf deze avond prompt een schapenvachtje had aangetrokken: 'Oh nee, ik moet tegen Rimme' piepte hij, 'ik kan het wel vergeten jongens!' Deze geveinsde angsthazerij bleek geen effect te hebben. Na wat zwak ingezette briesjes van de wolf stond niets de Wraak Van Het Biggetje meer in de weg. De overwinning was zoet geurend en verpletterend, de blijdschap amper in te houden. Inderdaad, de euforie heeft mij nog steeds in zijn greep en het voelt fantastisch! Uiteraard licht ik het verloop van de partij graag toe voor wie dat maar horen wil, ik ben namelijk van onderwerp veranderd, althans voor even...

Rimme

zondag 13 oktober 2013

Rapidcompetie & de seizoensagenda

Komende vrijdag wordt de Rapidcompetie gestart.
De rest van de agenda van het gehele seizoen '13/'14 is in de rechterkolom opgenomen.

zaterdag 12 oktober 2013

Nummer 1000

En we hebben alweer iets te vieren: dit is blogbericht nummer 1000! Het eerste ENPS-blogbericht zag het licht in januari 2006. Ook toen al, de smartphones waren nog niet uitgevonden in deze prehistorie, met foto's. Onderstaande foto kwam van de mobiel van Sander en geeft een mooi inkijkje in het verleden, met gepaste schimmigheid. Zoekplaatje: wie herkent wie? Veel veranderd is er niet, als ik het zo inschat.
Drie jaar en elf maanden later werd het 500ste bericht gepubliceerd. Ik schreef er dit berichtje over, waarin ik berekende dat er gemiddeld meer dan twee berichtjes per week worden geschreven*. Dat gemiddelde is zéér stabiel, want precies weer 3 jaar en 11 maanden daarna is nu dit 1000ste bericht geplaatst.

Over het bezoek ben ik altijd heel tevreden. Elke dag zijn er tientallen unieke bezoekers, en na een bijzondere gebeurtenis is er een piek. Leuk om terug te kijken en te bedenken wat de pieken heeft veroorzaakt. Hoogtepunt van 2013 was donderdag 23 mei, die zullen we waarschijnlijk niet meer overtreffen dit jaar. Die hele meimaand was trouwens een van leukste uit de ENPS geschiedenis, voor wie er tijd voor heeft is het een genot om allemaal nog eens na te lezen.
Niek

*) om precies te zijn: 2,46 berichten per week. Je moet gemiddeld 2,84 dagen wachten op een nieuw item.

Interne competitie ronde 6


Bas – Peter N 0 – 1 (eerste nul voor Bas: hij kan het dus nog)
Tony – Johan 1 – 0 (‘had je het niet gezien?’)
Peter H – Pieter remise
Sanne – Mark 0 – 1
Arjan – Har 1 – 0 (6. Dh5 en het was uit)
Rimme – Jan de V 1 – 0 (Wraak voor lange serie nederlagen)
Victor – Dirk weet ik niet
Roeland oneven

Stand aan kop:
1. Bas
2. Peter N
3. Niek
4. Tony
5. Pieter
6. Johan

Groet, Bas

woensdag 9 oktober 2013

ENPS 5 - Pegasus 3

Flitsberichtje: gisteravond zijn Har, Dick, Sander en ikzelf afgereisd naar Amstelveen voor onze eerste wedstrijd. Uitslag: 0,5 - 3,5 voor de bezoekende ploeg. Goed ENPS-nieuws dus. Voor de volledigheid: ik moest het als enige remise houden, maar met zo'n goed team is dat dus geen enkel probleem!

veeeel groeten,

Rimme

Winnen met een slechte zet

Mijn partij van afgelopen vrijdag tegen Caïssa was niet echt spectaculair, maar er zat wel een aardigheidje in. Mijn 19de zet is Kh2, een grote onnauwkeurigheid, want na 19 ... Pxd2 moet de koning als nog naar h1. Als ik 19 Kh1 gespeeld zou hebben is het verstandig voor zwart om met eeuwig schaak remise te nemen (mijn tegenstander was dat ook van plan). Door mijn fout speelt hij verder en komt na wat basale zetten (volgens de computer is het remise-achtig tot zet 23 ... Kf7, met 23 ... d4 kan zwart zich nog redden) totaal verloren te staan. De les in deze is dat een slechte zet de partij voor mij gewonnen heeft. Dat kan dus ook, winnen met een slechte zet.
Groet, Kees

zondag 6 oktober 2013

Franca

Helaas volgt hier een droevige mededeling.
Op 1 oktober is Franca Vroom overleden op 62 jarige leeftijd. Ze was al geruime tijd ziek. Veel ENPS’ers hebben haar gekend omdat ze veel vrienden had in de schaakwereld. Ook sponsorde ze de laatste tijd de schaakclub BSG te Bussum.
De afgelopen vijf jaar was ze mijn vaste vriendin. Samen hebben we alles gedeeld en ik zal haar nooit vergeten.

Jan Velde

zaterdag 5 oktober 2013

Interne competitie ronde 5

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

Sanne-Jan ½-½ en Har-Tony 0-1

De futiliteit van alle dingen.

Je kunt een driedeling maken van de mensen die over enig talent beschikken (de rest, 90%, plant zich voort op hoop van zegen): wetenschappers, kunstenaars en spelers. Van die elite achtte ik de speler het minst (omdat ik die zelf ben en bescheidenheid is een deugd). Nu meen ik dat ik mijn mening moet herzien. De speler is voorwaar de hoogste mens, want hij verbeeldt als enige de absurditeit van het leven, terwijl hij toch het leven 'bejaht' en geen zelfmoord pleegt.
Het leven is absurd omdat op de grote vragen geen antwoord is. Het universum reageert met doodse stilte en het goddelijk postulaat is als postulaat ontmaskerd. Het universum kan niet liefhebben en daarom is het spelende (of absurde) leven voor een weldenkend mens de definitieve toestand.
Laten wij een vrolijke Sisyphus zijn, in de wetenschap dat het onze rede is die ons tegenover het redeloze universum plaatst. De rede geeft slechts het inzicht dat wij niets weten en geen antwoorden zullen krijgen.
Ons lichaam staat evenwel in de wereld en onze wereld is zo slecht nog niet als je in het godshuis kunt schaken en vrolijk zijn. Vanavond realiseerde ik me dat ik nog een verkeerde gedachte heb gehad, een die me meer schade heeft berokkend. De gedachte dat je niet kunt leven zonder illusie, ofwel hoop. De geschiedenis van Pandora had ik altijd zo begrepen dat alleen de hoop achterbleef in haar doos en dat dus hoop goed was. Maar in haar koffer zaten slechts rampen! Hoop was de grootste ramp, zo groot dat zelfs Zeus de mens niet wilde belasten met hoop. Hoop is niet slechts een ontwijking van het absurde, ze is een fout tegenover het (spelende) leven. Al het menselijk ongeluk komt voort uit de hoop, terwijl het geluk voortkomt uit het ontbreken van hoop. Niets is ijdeler en vruchtelozer dan de hoop op een beter leven en beter schaken. Wij zijn het enige wezen dat lacht terwijl het weet sterfelijk te zijn en zich ervan bewust is knoeizetten te produceren. Laten we schaken zonder hoop en dan geschieden er mooie dingen. Mijn oudste zoon denkt er net zo over: http://www.campusinbeeld.nl/campusreport-bring-your-own-blocktrix-byob/

Ik trakteer mezelf dit jaar op het achtste bord al bleef ik vorig jaar op bord 1 in de competitie ongeslagen, maar na een hartoperatie vond ik de luwte wel passend. Ik moet nu wel al mijn partijen winnen (weddenschap met Niek) en vanavond was een goede start. Mijn tegenstander van vanavond is ook een 2000 speler.

RvC - Aldo van de Woestijne.
1.  d4     d6----------
2.  Pf3    g6
3.  c4      Lg7
4.  Pc3    Lg4
5.  e4      Lf3:
6.  gf3:    Pc6
7.  Le3    e5
8.  d5      Pe7
9.  c5      Pf6
10.cd6:   cd6:

11.Da4   Kf8
12.Db4   Pe8
13.0-0-0 Db8
14.Lb5    Pc8
15.Le8:   Ke8:
16.Kb1    Lf6
17.  f4     a6
18. fe5:   Le5:
19.  f4     Lc3:
20.Dc3:  Tg8

21.  e5    Pe7
22.ed6:   Pf5
23.The1  Kd7
24. Df6    Dd6:
25. Df7:   De7
26. De6:  De6:
27. de6:  Ke8
28. Td7   Tg7
29. Td1   Te7
30. Lc5    Te6:
31. Th7:  1-0
Dit was onze eerste nederlaag als team sinds ik lid ben. Ik hoop dat Stefan dit leest en zich realiseert wat hij heeft aangericht. Kiezen is verliezen en alleen helden durven de vrijheid aan. De vrijheid staat Stefan goed, maar hij moet deze last dragen.

Ruud

dinsdag 1 oktober 2013

E1 - Caissa 7

Vanavond is een wedstrijd vooruit gespeeld.

Bord 1,  Jack Blanchard (2209) - Peter Hoekstra (2087) remise

Keurig resultaat!

Ronald

ENPS 3 en hun captain in topvorm

ENPS 3 was in topvorm gisteravond. Toen ik wegging (had ik nooit moeten doen) stond het 5-0 met kansen (kansjes) op 8-0. het werd 5½-2½. Captain Kees was zomogelijk in nog grotere topvorm. Hij schreef geschiedenis door de eerste ENPS-wedstrijd ooit integraal via twitter te verslaan. De derde partij die superlatieven verdient is de speellocatie. Man, man, man, wat is het mooi daar bij Café Batavia. Ik heb een serie mooie foto's gemaakt, ik zet ze vanavond online maar nu alvast deze:
Kees twittert de klinkers uit de straat vanaf zijn iPad
Update di-avond:


De foto met de stelling van boven is uit de partij van Arjan. Hij had al prachtig gespeeld maar hier had hij echt direct kunnen winnen. Wie ziet 'm? Arjan speelde wat anders (g3 geloof ik)

Niek